Один з головних персонажів осіннього сезону - гарбуз. Найпопулярніший овоч славиться корисністю, поживністю і легкістю в приготуванні. Оскільки гарбуз може зберігатися довгий час, ви точно встигнете скуштувати різноманітні варіації гарбузових страв. Кращі рецепти з яскравим овочем читайте в кулінарній добірці Файних рецептів.
Підготовка 25 хвилинхвилин
Приготування 30 хвилинхвилин
Загальний час 55 хвилинхвилин
Інгредієнти для рецепту
1kgм'якоті гарбуза
100mlрослинної олії
50mlоцту
2цибулини
1морквина
100mlводи
3tbspтоматної пасти
1tbspсолі
3зубчики часнику
2tspпаприки
0.5tbspмеленого чорного перцю
Кроки приготування
Очищуємо овочі, а м'якоть нарізаємо кубиками. Після цього складаємо на дно каструлі або казанка моркву і гарбуз. Додаємо до них трохи рослинного масла.
Тушкуємо продукти чверть години на слабкому вогні, не забуваючи періодично їх помішувати.
Томатну пасту з'єднуємо з водою, а потім вливаємо отриманий соус до овочів.
Готуємо продукти ще півгодини, а коли вони стануть м'якими, збиваємо їх блендером.
На маслі, що залишилося обсмажуємо порізану дрібними кубиками цибулю. Коли вона підсмажиться до золотистого відтінку, викладаємо його в каструлю. Відразу ж додаємо подрібнений часник, сіль, оцет і спеції.
Доводимо ще раз ікру до кипіння, а потім розкладаємо її у стерилізовані банки і закриваємо у банки.