Капкейк – маленьке бісквітне тістечко, стильно прикрашений кекс. У перекладі з англійської cupcake означає «торт у чашці». Але рецепт капкейків набагато простіший, готується швидше тортів. До тіста можна додавати ягоди, горіхи, родзинки. Є рецепти шоколадних капкейків, з апельсинами. Вам неодмінно сподобаються бананові капкейки – рецепт українською дуже смачний і швидкий, головне витримати чіткі пропорції компонентів.
Підготовка 15 хвилинхвилин
Приготування 30 хвилинхвилин
Загальний час 45 хвилинхвилин
Інгредієнти для рецепту
150gцукру
130gпшеничного борошна
1tspрозпушувача
1яйце
0,5tspсоди
100gбананів
100mlмолока
50gвершкового масла
50gшоколаду
Щіпка солі
Ванільний цукор
Кроки приготування
Змішаємо цукор, борошно, розпушувач, сіль і соду.
В іншій мисці розтираємо виделкою банан, додаємо яйце, молоко, масло та ванілін. Збиваємо міксером 2-3 хвилини. «Молоко та яйце повинні бути кімнатної температури, масло розтопленим. 100 г бананів – це 2 банани середнього розміру, краще взяти сильно стиглі та м'які»
Додаємо суміш з борошном до бананової суміші, вимішуємо до однорідності та розподіляємо по формах, вистелених папером. Формочки заповнюємо на три чверті.
Випікаємо бананові капкейки при 180°С протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Готові капкейки прикрасимо шоколадною глазур'ю: банан і шоколад – це чудове поєднання. Для цього розтопимо шоколад на водяній бані. Трохи охолоджуємо та акуратно занурюємо верхівку кожного тістечка в шоколадну масу. «Капкейки можна декорувати білковою глазур'ю, масляним кремом, ягодами, цедрою, кокосовою стружкою або кольоровою кондитерською посипкою»
Подаємо капкейки в красивих паперових формочках: вони зберігають свіжість і надають десерту привабливість.