Можливо, ви знаєте, що насправді абхазька аджика – це пастоподібна приправа. Традиційно її готують з перетертого часнику, червоного перцю, коріандру та інших прянощів з додаванням солі. З часом у рецептах аджики з’явилися помідори, паприка, баклажани, морква, хрін, яблука, цибуля – усе чим багаті. Щоправда, для таких соусів правильною назвою є сацебелі. Навіть є чудові рецепти аджики з кабачків на зиму, у яких замість болгарського перцю зазвичай використовують щільні кабачки-цукіні.
Класичний рецепт аджики на зиму: на 3 кг помідорів по 150-200 г часнику й хріну. Інгредієнти перекручуємо на м’ясорубці, додаємо цукор та сіль до смаку. Для більшої гостроти можна додати 2-3 стручки гострого червоного перцю, 0,5 кг солодкого перцю й 1 склянку оцту. Така аджика з помідорів без відварювання чудово зберігає всі вітаміни. Тримати у стерильному посуді її можна в холодильнику.
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…