Торт із желе «бите скло» – це просто й смачно

Звичайно, приготування желейного торта потребує трохи часу, але процес можна полегшити, якщо звечора приготувати різнокольорове желе з пакетів, а на другий день все завершити.

Торт «бите скло» з крекером

А ще можна спробувати рецепт «бите скло» з фруктами, ягодами, бісквітом, крекером. Ягоди й фрукти найкраще додавати до желе з пакетів для одночасного застигання. А крекер висипати у форму з подрібненими шматочками желе й перемішати перед заливанням сметанною масою.

Print

"Бите скло"

Іноді хочеться приготувати на десерт щось легке і швидке. Один з таких необтяжливих рецептів – торт без випічки «бите скло». Рецепт дуже простий – містить желе й сметану, варіацій можна запропонувати безліч. Завдяки яскравим кольорам десерт стане чудовою прикрасою будь-якого столу. А щоб приготувати торт «бите скло», зовсім не потрібно великого кулінарного досвіду.
Кухня Європейська
Підготовка 1 година 20 хвилин
Приготування 5 хвилин
Загальний час 1 година 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 ml сметани 20%
  • 3 tbsp желатину швидкорозчинного
  • 100 g цукру
  • 3 пакети желе різних кольорів
  • 6 qt одноразових пластикових стаканчиків

Кроки приготування

  • Замочуємо желатин водою, перемішуємо й залишаємо для набухання на 15-20 хвилин.
  • З желе у пакетах – кожну порцію окремо, приготуємо желе для десерту «бите скло», але використовуємо води вдвічі менше.
  • Виливаємо готове желе у пластикові скляночки й охолоджуємо у холодильнику.
  • Коли желе охолоне, ножицями розрізаємо пластик, щоб отримати желе цілим. Нарізаємо його на шматочки – кубики, трикутники, й викладаємо у глибокий посуд, у який попередньо вкладаємо харчову плівку. Так потім можна буде легко вийняти готовий торт «бите скло» з форми.
  • Желатин розігріємо на водяній бані до повного розчинення.
  • Збиваємо сметану з цукром до пишної маси. Поступово додаємо, продовжуючи збивати, розчинений желатин.
  • Готовою сумішшю заливаємо наш десерт «бите скло» й відправляємо у холодильник на 3-4 години.
  • Готовий желейний торт обережно перевертаємо на блюдо й прикрашаємо.

View Comments

  • Люблю торти без випічки, бо легко готувати і смачні :-) Але суто желейні не дуже подобаються, значно смачніший тортик бите скло з крекером :-)

Recent Posts

Паска на сметані

Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…

7 місяців ago

Паска на згущеному молоці

Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…

7 місяців ago

Паска заварна

Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…

7 місяців ago

Як прикрасити паску?

Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…

7 місяців ago

Шоколадна паска – смачний рецепт

Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…

7 місяців ago

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…

7 місяців ago