Більшість господинь часто готують пісні страви на вечерю та на кожен день. Враховуючи м’ясну природу українського борщу, дехто вважає, що пісний борщ має не такий смак. Зовсім ні – якщо правильно приготувати за смачним рецептом, не пожалкувати гарного буряка, борщ пісний вийде поживним з багатим насиченим смаком! Сьогодні на обід пропонуємо один зі смачних рецептів пісних страв. Острівок густої сметани зі свіжою зеленню посередині духмяного, яскраво-червоного озера наваристого борщу змусять вас негайно покуштувати пісний борщ з грибами від Файних рецептів!
Кухня Українська
Ключове слово пісний борщ
Підготовка 25 хвилинхвилин
Приготування 40 хвилинхвилин
Загальний час 1 годинагодина5 хвилинхвилин
Servings 4особи
Інгредієнти для рецепту
3буряки
0,5капустини
6картоплин
1цибулина
1солодкий перець
1помідор
200gшампіньйонів
4tbspолії
0,5лимона
2tbspтоматної пасти
6qtчорносливу
Сіль, перець, спеції, лавровий лист, зелень
Кроки приготування
Крок 1 Цибулю для пісного червоного борщу дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, солодкий перець нарізаємо смужками та все обсмажуємо в олії.
Крок 2 Буряк натираємо на тертці й також обсмажуємо. Додаємо томатну пасту, порізаний помідор та смажимо ще 2-3 хвилини. Для зберігання яскравого кольору пісного борщу вичавимо сік половинки лимона.
Крок 3 Гриби для пісного червоного борщу нарізаємо й обсмажуємо.
Крок 4 Нарізаємо капусту досить дрібно. Опускаємо у каструлю з водою й ставимо на вогонь.
Крок 5 Нарізаємо картоплю у пісний борщ, рецепт не регламентує – соломкою, пластинками чи кубиками, так, як ви звикли. Коли капуста покипить хвилин 10, додаємо картоплю.
Крок 6 Додаємо у каструлю засмажку з буряка, моркву з цибулею й перцем, гриби. Варимо до готовності.
Крок 7 Солимо, перчимо, додаємо у борщ пісний лавровий лист, попередньо розмочений чорнослив та приємні для вас спеції.
Крок 8 Нехай наш пісний борщ з грибами настоїться не менше 30 хвилин. Всі компоненти мають наситити одне одного, щоб вийшла єдина гармонійна страва. Недарма справжнього смаку борщ набуває на другий день.
View Comments
Смакота.