У самій Греції цю вишукану страву називають xopіaтіки (χωριάτικη σαλάτα), а в інших країнах – грецьким салатом. В кожній національній кухні зазвичай є подібні легкі страви, але грецький салат популярний у багатьох країнах. Найсвіжіші овочі, духмяні спеції, оливки, фета – грецький салат пахне свіжим подихом моря, спокоєм відпочинку й теплим літом.
Кухня Грецька
Ключове слово грецький салат, оливки, фета, хоріатіки
Підготовка 15 хвилинхвилин
Приготування 5 хвилинхвилин
Загальний час 20 хвилинхвилин
Servings 4особи
Інгредієнти для рецепту
12штЧорних оливок
2огірки
2помідори
1жовтий солодкий перець
1солодка червона цибулина
150гсиру фета
2ст.л.оливкова олії
1лимон
Петрушка, кріп, орегано, базилік
сіль, чорний перець
Кроки приготування
Крок 1. Помідори Розрізаємо навпіл, потім ріжемо на тоненькі пластинки.
Крок 2. Огірки Розрізаємо огірок навпіл, а потім на пластинки. Греки завжди чистять огірки перед нарізанням. А ми можемо й не чистити, як захочемо.
Крок 3. Перець Перець для грецького салату нарізаємо великими кубиками, або так само, як помідори – тонкими пластинками.
Крок 4. Цибуля Ріжемо навпіл, потім на півкільця – дуже тонкі.
Крок 5. Оливки Якщо оливки величенькі, нарізаємо їх кружечками, дрібні можна залишити цілими.
Крок 6. Фета Сир нарізаємо кубиками 1х1 см або й трішки більше.
Крок 7. Змішуємо У глибоку миску викладаємо всі компоненти, солимо, перчимо, додаємо духмяні трави, подрібнений кріп, сік лимона за смаком.
Крок 9. Подаємо на стіл Викладаємо салат у салатницю, зверху прикрашаємо петрушкою й кубиками фети, не перемішуючи. Грецький салат варто трішки охолодити перед подачею. Смачного!
View Comments
Дуже смачний салат!