Простий рецепт десерту з чіа

Як рідину, можна використовувати будь-яке рослинне молоко – мигдальне, горіхове, соєве, кокосове, а також звичайну воду. Чудово смакують фруктові соки – яблучний, апельсиновий, а також йогурти. Вважається, що десерт з чіа є чудовим продуктом для схуднення – насіння містить багато рослинного білка, антиоксидантів, Омега-3, кальцію. Але варто пам’ятати, що калорійність чіа дуже висока: 500 ккал у 100 г насіння.

Вишуканий десерт з чіа: йогурт, інжир та горіхи

Заливаємо чіа на ніч йогуртом. Перед подачею нарізаємо інжир пластинками, подрібнюємо горіхи й заливаємо йогуртом, який за ніч перетвориться у пудинг. Замість інжиру проекспериментуйте з бананом, ківі, медом, кокосовою стружкою, чорницями, будь-якими ягодами й фруктами. Корисний і смачний десерт з чіа з гарбузом Заливаємо насіння чіа мигдальним молоком на ніч. Варимо пюре з гарбуза. Вранці шарами викладаємо інгредієнти, додаємо улюблені спеції – ваніль, корицю, гвоздику – й ласуємо.

Десерт з чіа з гранатовим соком

На ніч заливаємо частину насіння гранатовим соком, а решту – мигдальним молоком. Вранці шарами викладаємо розбухле насіння, прикрашаємо варенням, ягодами, фруктами – зовсім лінивий і простий десерт з чіа. Спробуйте замість гранатового соку взяти мигдальне молоко з какао – виходить чудовий шоколадний десерт з чіа!

Print

Десерт з чіа

Сьогодні ми маємо можливість смакувати екзотичними фруктами й дивовижними стравами з усієї планети. Хтось ставиться до незвичних продуктів з великою обережністю, а комусь дуже подобається відкривати кожного разу щось нове. У категорії суперфудів – ягоди годжі, асаї, насіння чіа й кіноа. Пудинг або десерт з чіа – це швидкий єкзотичний перекус. Достатньо залити насіння водою або молоком, і простий десерт готовий.
Кухня Американська
Підготовка 25 хвилин
Приготування 17 хвилин
Загальний час 42 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 4 tbsp насіння чіа
  • 250 ml мигдального молока
  • 50 g волоських горіхів

Кроки приготування

  • Заливаємо насіння мигдальним молоком, розмішуючи суміш ложкою.
  • За 10 хвилин знову розмішуємо, додаємо горіхи.
  • Відправляємо посуд з десертом чіа у холодильник на 5-6 годин. Отримаємо чудовий желейний пудинг. Якщо бажаєте отримати чудовий сніданок, підготувати десерт можна ввечері.
  • Як прикрасити десерт з чіа – ваша фантазія!

Recent Posts

Паска на сметані

Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…

7 місяців ago

Паска на згущеному молоці

Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…

7 місяців ago

Паска заварна

Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…

7 місяців ago

Як прикрасити паску?

Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…

7 місяців ago

Шоколадна паска – смачний рецепт

Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…

7 місяців ago

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…

7 місяців ago