Корисно

Як смачно приготувати спаржеву квасолю

Ця бобова культура дуже популярна в кулінарії, з неї можна приготувати чимало смачних і поживних страв. 

Завдяки вишуканим смаковим і дієтичним властивостям, спаржева квасоля популярна у всьому світі, особливо у бельгійській і французькій кухні. Хороша вона як самостійна страва або закуска, гарнір до м’яса, риби та овочів. 

Як правильно приготувати спаржеву квасолю

Приготувати її можна різними способами: смажити, варити, тушкувати, запікати, консервувати. Різні спеції та приправи надають квасолі неповторного аромату. Перші страви з жовтою спаржевою квасолею урізноманітнюють меню. 

Спаржеву квасолю по-корейськи радимо приготувати любителям гострих салатів. Мариновану спаржеву квасолю на зиму нескладно приготувати з оцтом, рослинною олією та часником. 

Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді

Відварену спаржеву квасолю можна посмажити у клярі. Смачна квасоля на гарнір – підсмажена на сковороді у вершковому маслі. Спаржева квасоля прекрасно поєднується з курячим м’ясом. 

На сковороді слід підсмажити куряче філе, додати натерту моркву, потім порізані болгарський перець, цибулю та квасолю. Протушкувати до готовності та подавати зі свіжою зеленню.

Як приготувати спаржеву квасолю з овочами по-грецьки

У глибоку розжарену сковороду відправити смажитися цибулю, порізану кубиками. Як тільки стане золотистого кольору, додати порізаний часник. За кілька хвилин – нарізані скибочками картоплю, моркву та квасолю. 

Заправити страву томатною пастою, помідорами, дрібкою цукру та дрібно нарізаною петрушкою. Тушкувати близько години, перед подачею на стіл прикрасити натертим сиром.

Як приготувати салат з зеленою спаржевою квасолею

Відварені яйця почистити та порізати на маленькі кубики. Підготовлені стручки зеленої квасолі відварити протягом 15-20 хвилин. Накришити стручки та обсмажити у вершковому маслі до золотавої скоринки. 

З’єднати спаржу та яйця, додати продавлений часник. Подавати відразу після приготування, заправивши майонезом і приправами. Також дуже смачний салат зі спаржевої квасолі з сухариками, беконом та зеленою цибулею.

Як приготувати заморожену спаржеву квасолю

Прихильники здорового способу життя та натурального смаку продуктів заморожують спаржеву квасолю на зиму, щоб в холодну пору року вона нагадувала про літо та  насичувала організм вітамінами. 

Якщо ви купуєте заморожену квасолю, вона не повинна бути занадто товстою з грубими волокнами. 

Радимо приготувати пікантну гарячу закуску: порізану кружечками картоплю в мундирах та відварену квасолю заправити  засмажкою зі шматочків шинки та цибулі.

Recent Posts

Паска на сметані

Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…

6 місяців ago

Паска на згущеному молоці

Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…

6 місяців ago

Паска заварна

Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…

6 місяців ago

Як прикрасити паску?

Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…

6 місяців ago

Шоколадна паска – смачний рецепт

Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…

6 місяців ago

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…

6 місяців ago