Ця бобова культура дуже популярна в кулінарії, з неї можна приготувати чимало смачних і поживних страв.
Завдяки вишуканим смаковим і дієтичним властивостям, спаржева квасоля популярна у всьому світі, особливо у бельгійській і французькій кухні. Хороша вона як самостійна страва або закуска, гарнір до м’яса, риби та овочів.
Приготувати її можна різними способами: смажити, варити, тушкувати, запікати, консервувати. Різні спеції та приправи надають квасолі неповторного аромату. Перші страви з жовтою спаржевою квасолею урізноманітнюють меню.
Спаржеву квасолю по-корейськи радимо приготувати любителям гострих салатів. Мариновану спаржеву квасолю на зиму нескладно приготувати з оцтом, рослинною олією та часником.
Відварену спаржеву квасолю можна посмажити у клярі. Смачна квасоля на гарнір – підсмажена на сковороді у вершковому маслі. Спаржева квасоля прекрасно поєднується з курячим м’ясом.
На сковороді слід підсмажити куряче філе, додати натерту моркву, потім порізані болгарський перець, цибулю та квасолю. Протушкувати до готовності та подавати зі свіжою зеленню.
У глибоку розжарену сковороду відправити смажитися цибулю, порізану кубиками. Як тільки стане золотистого кольору, додати порізаний часник. За кілька хвилин – нарізані скибочками картоплю, моркву та квасолю.
Заправити страву томатною пастою, помідорами, дрібкою цукру та дрібно нарізаною петрушкою. Тушкувати близько години, перед подачею на стіл прикрасити натертим сиром.
Відварені яйця почистити та порізати на маленькі кубики. Підготовлені стручки зеленої квасолі відварити протягом 15-20 хвилин. Накришити стручки та обсмажити у вершковому маслі до золотавої скоринки.
З’єднати спаржу та яйця, додати продавлений часник. Подавати відразу після приготування, заправивши майонезом і приправами. Також дуже смачний салат зі спаржевої квасолі з сухариками, беконом та зеленою цибулею.
Прихильники здорового способу життя та натурального смаку продуктів заморожують спаржеву квасолю на зиму, щоб в холодну пору року вона нагадувала про літо та насичувала організм вітамінами.
Якщо ви купуєте заморожену квасолю, вона не повинна бути занадто товстою з грубими волокнами.
Радимо приготувати пікантну гарячу закуску: порізану кружечками картоплю в мундирах та відварену квасолю заправити засмажкою зі шматочків шинки та цибулі.
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…