
Тарталетки – невеличкі кошики з тіста, які наповнюють різними начинками. Тарталетки випікають як окремо, так і разом з начинкою.
Цю вишукану страву вигадали французькі кулінари. Купувати готові кошики не обов’язково. Адже технологія виготовлення дуже проста.
Тісто для тарталеток має бути прісним. Випікають їх в духовці, використовуючи спеціальні форми. Розкачайте несолодке пісочне тісто та виріжте кружечки. Розподіліть їх по формах для кексів.
Залежно від формочок, можуть вийти тарталетки з ребристими або круглими краями. При необхідності зайве тісто слід відрізати. Поставте формочки з тістом в холодильник на 45-60 хвилин.
Потім потрібно наколоти виделкою дно майбутніх тарталеток або накрити пергаментом і засипати сухими бобовими, наприклад квасолею. Це потрібно, щоб тісто не здибилося. Випікайте при температурі 180°C протягом 10-15 хвилин. Листкове тісто можна розподілити по формах, так само як пісочне.
Слід нарізати тонкий лаваш маленькими квадратиками. Один з них змастіть сумішшю збитого яйця та невеликої кількості води. Зверху хрест-навхрест помістіть другий квадратик.
Зробіть ще кілька таких же заготовок. Покладіть їх у формочки для кексів та поставте в розігріту до 180°C духовку хвилин на 10. Виймайте кошики з форм після повного охолодження. У вас вийдуть дуже нестандартні хрусткі кошики.
Що покласти в тарталетки? Та все, що завгодно: м’ясо, рибу, гриби, овочі. Салат в тарталетках – найпростіший спосіб начинити тарталетки. Рецепти салатів для начинки можуть бути різноманітними, єдина вимога – інгредієнти потрібно досить дрібно порізати.
Для холодних салатів або закусок можна взяти будь-які основи, а для гарячих – краще пісочні. Наповнювати тарталетки краще безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли.
Готують також тарталетки як десерт, наприклад, з фруктами або ягодами. Нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Розчиніть у вершках шматочки шоколаду до однорідності. Додайте сир маскарпоне та ретельно перемішайте.
Розкладіть крем у тарталетки та поставте у холодильник на 2-3 години. Прикрасити десерт можна ягодами, посипати цукровою пудрою. Кокосовий крем, шоколадний ганаш, ягідно-сирний мус – чудові наповнювачі для солодких тарталеток.
Сирні тарталетки мають вигляд міні піци. Ковбаса, гриби, оливки, помідори – все це додають в сирні тарталетки. Тарталетки з крабовими паличками, червоною рибою або червоною ікрою готують, найчастіше, на різні свята та фуршети.
Можна пофантазувати та незвичайно загорнути рибне філе, прикрасити тарталетки зеленню, авокадо, калиною або журавлиною, маленькими грибочками.
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…