
На наших кухнях буряк є буденним продуктом. З нього готують салати, додають до гарнірів, використовують, як самостійну страву. Сік, отриманий зі свіжого овочу, повністю зберігає всі його якості. А якщо врахувати, що буряк чудово зберігається, то сік можна готувати й вживати постійно. Та й ціна його в будь-яку пору року не висока.
Сік із червоного буряка насичений великою кількістю корисних інгредієнтів. Напій налічує в собі до 13 корисних мікроелементів, серед яких: цинк, магній, залізо, калій, мідь, а також кобальт і ванадій.
У напої виявили високі показники бору, амінокислот, багато вітамінів. Крім цього, присутня практично вся група вітаміну В.
Серед безпечних і найбільш випробуваних методів чищення є оздоровлення кишківника за допомогою бурякового напою. Найпростіший спосіб – додати в раціон буряковий сік перед сном, від 50-100 мл. Тривалість прийому до 1 місяця.
Напій із буряка, багатий на клітковину, поліпшує обмінні процеси, активізує травні процеси, призупиняє діяльність гнильних бактерій і стимулює перистальтику кишківника.
Свіжий буряковий напій виводить з організму шлаки, очищає жовчний міхур, жовчовивідні протоки та відновлює нормальне функціонування печінки.
Багато детокс дієт, спрямованих на очищення печінки, містять саме буряковий сік.
Про лікувальні властивості буряка згадував ще Гіппократ, використовуючи його під час лікування недуг крові. Буряковий сік поліпшує якість крові: мідь та залізо сприяють очищенню, а елементи цезію та рубідію цілюще впливають у разі анемії.
Хоча сік із буряка й має високі глікемічні показники, це не означає, що вживати його діабетикам заборонено. За діабету 2 типу він здатний принести значну користь, добова порція не має перевищувати 50 мл. Унікальний овоч також знизить тиск, зміцнить капіляри і зменшить кількісні показники холестерину.
Лікарі, які практикують у галузі онкології, рекомендують пити сік у період проходження хіміотерапії.
Наявність у напої вітаміну А робить сік з буряка особливо корисним для утворення зорового пігменту. Для кращого ефекту можна поєднувати його із соком моркви.
Вчені зробили висновок, що напій із буряка є профілактичним засобом проти розвитку деменції.
Свіжий буряковий напій не лише поліпшить показники гемоглобіну, а й надасть загальнозміцнювальну дію на організм.
Буряк насичений вуглеводами, вітамінами й мікроелементами, корисний жінкам у період виношування плоду.
Унеможливити розвиток деяких захворювань можна застосуванням рецептів народної медицини, серед яких сік буряка вирізняється протизапальними властивостями.
Буряковий сік має потужний вплив на організм, тому існує низка протипоказань.
За бажання застосовувати сік буряка як допоміжний лікувальний засіб слід знати, що напій пити в чистому вигляді не бажано. Його приймають у тандемі з морквяним, гарбузовим, апельсиновим, яблучним та іншими прийнятними на смак соками.
Якщо є бажання пити сік у чистому вигляді, то після приготування слід близько 2 годин залишити його у відкритому посуді. Тільки після цього почати вживання.
Річ у тім, що свіжий напій, запускаючи очисні процеси, чинитиме сильну проносну дію, на тлі якої знизяться показники тиску й може відкритися блювота. Так що вживати буряковий сік варто правильно.
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…