Клафуті – французький десерт із млинцевого тіста та фруктів. Можна готувати з різними наповнювачами. Але соковиті абрикоси роблять цей пиріг, схожий на суфле або запечений крем, неймовірно ароматний, соковитий та ніжний. Ідеальний літній десерт!
Кухня Французька
Ключове слово абрикосовий клафуті, клафуті
Підготовка 25 хвилинхвилин
Приготування 45 хвилинхвилин
Загальний час 1 годинагодина10 хвилинхвилин
Servings 6осіб
Інгредієнти для рецепту
400gабрикосів
100gцукру
80mlмолока (1/2 склянки)
80gпшеничного борошна
3яйця
50gолії
10gванільного цукру (1 пакетик)
1dashсолі
Пудра цукрова (за бажанням)
Морозиво (за бажанням)
Кроки приготування
Змащуємо вершковим маслом форму для випічки, притрушуємо цукром дно та стінки форми.
Миємо, видаляємо кісточки та подрібнюємо абрикоси. Якщо вони не дуже м’які, краще порізати їх дрібніше, якщо дуже стиглі – досить розділити їх на половинки. Перекладаємо їх у форму для запікання.
З’єднуємо в глибокій мисці яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, збиваємо вінчиком до однорідної маси.
Додаємо в тісто для клафуті з абрикосами пшеничне борошно та молоко, перемішуємо. В кінці, до інших інгредієнтів вливаємо розтоплене вершкове масло.
Виливаємо тісто у форму з абрикосами і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
Готовність абрикосового клафуті визначаємо по золотистій скоринці, що утворилася, і м’якості абрикосів. Дістаємо форму з духовки та охолоджуємо пиріг у формі.
Готовий клафуті трохи вологий і дуже ніжний. Подаємо теплим, із заварним кремом або кулькою морозива. Можна просто присипати абрикосовий клафуті цукровою пудрою та прикрасити м’ятою, це смачно в обох варіантах.
View Comments
Ням-ням!