Перебираємо щавель, викидаємо всі бур'яни, жовте та пошкоджене листя. Зрізаємо стебла.
У глибоку миску наливаємо холодну воду та поміщаємо туди листя щавлю на 20-30 хвилин. За цей час увесь бруд, що зібрався на поверхні листя, відійде.
Поки листя щавлю відмокає, саме час стерилізувати банки та кришки.
Додатково промиваємо щавель на зиму під проточною водою та обсушуємо на рушнику або у друшляку.
Обсохлий щавель дрібно нарізаємо смужками по 0,5 см.
Нарізаний щавель на зиму складаємо в банки, злегка утрамбовуючи його. У кожну банку всипаємо по половині чайної ложки кам’яної солі. Має вийти 4 півлітрових банки.
Кип'ятимо воду та заливаємо окріп у кожну банку. Робимо це повільно, у кілька етапів, оскільки вода опускається на дно поступово. Щойно вода досягне верхнього краю банки, дістаємо з каструлі простерилізовану кришку та щільно закриваємо нею банку.
Закриті банки з консервованим щавлем на зиму перевертаємо догори дном і залишаємо остигати під теплим рушником.
Після того, як банки повністю охолонуть, переносимо їх у прохолодне місце. У холодильнику таку заготовку щавлю на зиму зберігати необов'язково.