Молоко підігріваємо, щоб було теплим, додаємо дріжджі, 2 ст. л. цукру, 1 склянку просіяної муки. Розмішуємо ложкою, накриваємо чистим рушником й ставимо опару у тепле місце.
За 1-1,5 години опара має підійти. Додаємо до неї розтоплені масло й маргарин, розтерті з цукром жовтки, спирт, сіль, ваніль, решту муки й замішуємо тісто. Вимішуємо дуже добре, тісто за рецептом паски має бути
пластичним; для обминання використовуємо олію.
Накриваємо рушником, ставимо у тепле тихе місце без протягів.
Приблизно через 2-3 години, як тісто вже добре піднялося, додаємо до нього
промиті родзинки й перемішуємо.
Наповнюємо тістом формочки для паски на третину, прикрашаємо, як нам до душі. Накриваємо рушником і даємо час на те, щоб тісто піднялось – приблизно 40-50 хвилин.
Коли тісто підніметься не менш як на 2/3, можемо обережно (!) ставити форми у дуже добре розігріту духовку. Перші 20 хвилини випікаємо при температурі 210°С, наступні 30-40 хвилин – при 190-180°С.
Духовку під час випікання не відкриваємо, можна відкрити лише наприкінці на 40-50-тій хвилині.
Готові пасочки можна оформити готовими прикрасами, збитим яєчним білком.