Помідори миємо, розрізаємо навпіл.
Розкладаємо помідори на деко, змащене оливковою олією. Зверху посипаємо сіллю, перцем і сушеними травами. Запікаємо в розігрітій до 80-100°С духовці протягом 8-10 годин або до повного висихання. Час сушки може варіюватися залежно від сорту помідорів та бажаної консистенції.
Готові помідори складаємо у миску та додаємо оцет, часточки часнику та порізану зелень. Залишаємо, щоб настоялися, на 10 хвилин.
Обережно перекладаємо в’ялені помідори у стерилізовані банки, заповнюючи їх до 2/3 об’єму.
Розігріваємо оливкову олію, щоб вона була гарячою, але не закипала. Заливаємо помідори оливковою олією так, щоб вони були повністю покриті.
Закриваємо банки кришками та перевертаємо до верху дном. Обгортаємо пледом та залишаємо до повного охолодження.
Закрити банки з в’яленими помідорами зберігаємо на холоді.