Білки відокремлюємо від жовтків та збиваємо зі щіпкою солі.
Збиваємо жовтки з цукром до однорідної пишної маси.
Обережно з'єднаємо білки з жовтками.
Поступово введемо до суміші просіяне борошно, ванільний цукор і корицю.
Вимішуємо однорідне тісто за консистенцію густої сметани.
Змащуємо форму для випічки маслом.
Яблука миємо, обсушуємо та нарізаємо тонкими часточками.
Щільно викладаємо яблука на дно форми, посипаємо цукром та заливаємо тістом.
Випікаємо в добре розігрітій духовці приблизно 35-40 хвилин при 180°С. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою – якщо вона суха, значить наш простий пиріг із яблуками готовий.
Почекаємо поки пиріг злегка охолоне. Нарізаємо його на порційні шматочки та подаємо зі сметаною або джемом.