Пшеницю заливаємо чистою водою на ніч або на 4-5 годин.
Промиваємо пшеницю, додаємо 0,5 л води, щіпку солі та відварюємо до повної готовності протягом години-півтори.
Волоські горіхи подрібнюємо.
Мак заливаємо окропом.
Через 10-15 хвилин зливаємо з маку воду, додаємо цукор і подрібнюємо блендером. Або можна одразу перекрутити на ручному млині без замочування.
Родзинки промиваємо й заливаємо окропом, також через 10-15 хвилин зливаємо воду.
Розводимо мед у невеликій кількості теплої води.
Заправляємо пшеницю горіхами, маком, родзинками, медовим сиропом. Залишаємо кутю з пшениці на кілька годин, щоб настоялася.