Go Back
збитень

Гарячий збитень

Збитень - медовий напій, невід'ємна частина східнослов'янської кухні. Переважна більшість його різновидів є безалкогольними. Часто готують такий напій до різдвяного столу.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g меду
  • 1200 ml окропу
  • 7 qt кардамону
  • 1 паличка кориці
  • 1 перець чилі
  • 6 qt духмяного перцю
  • мускатний горіх

Кроки приготування

  • Мед розводимо окропом. Добре розмішуємо.
  • Додаємо гострий перець, мускатний горіх та даємо настоятися 20 хвилин. Краще додавати подрібнений перець, оскільки він одразу віддає свої смакові властивості.
  • Ставимо напій на вогонь та доводимо до кипіння
  • Додаємо духмяний перець та кардамон.
  • Корицю подрібнюємо та додаємо в напій Кориця, кардамон та духм’яний перець відразу віддають свій смак та аромат, тому класти їх потрібно в кінці
  • Накриваємо чайник кришкою та зменшуємо вогонь
  • Кип’ятимо напій на маленькому вогні ще 3 хвилини, потім прибираємо з вогню та настоюємо 15 хвилин
  • Коли спеції повністю осядуть на дно, напій готовий Приємного смакування!
QR Code linking back to recipe