Очистіть і подрібніть цибулю. Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками зі стороною 2 см.
Розігрійте в каструлі з товстим дном масло і обсмажте цибулю, 5 хв. Додайте гарбуз і готуйте під кришкою на середньому вогні, час від часу перемішуючи, 10 хв.
Влийте гарячий бульйон або воду, доведіть до кипіння і варіть 20 хв.
Зніміть суп з вогню і подрібніть блендером в пюре.
Влийте сидр в каструльку, доведіть до кипіння. Залиште на вогні доти, доки не випарується третина. Добавте сидр в гарбузовий суп, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.
Поверніть на вогонь і прогрійте 2-3 хв. Подавайте, посипавши гарбузовим насінням.