Крок 1. Засмажка
Візьміть великий казанок…
У розтопленому жирі обсмажуємо цибулю, додаємо паприку, трохи води, слідкуємо, щоб утворився золотавий колір.
Крок 2. Тушкування
Далі кладемо м'ясо, порізане невеликими шматочками, перетертий часник, кмин, заливаємо водою й тушкуємо. Пам’ятаємо, що за рецептом бограч має тушкуватися, а не варитися, води потрібно трошки.
Крок 3. Овочі
Нарізаємо кубиками картоплю, солодкий перець, помідори.
Крок 4. Чипетке
Замішуємо круте тісто з муки, яєць та солі – чипетке. Відщипуємо маленькі шматочки, обкачуємо у муці й залишаємо підсихати.
Крок 5. Бограч – це гуляш
Коли м'ясо вже майже приготувалося, додаємо картоплю й підсмажуємо. Згодом для необхідної густини заливаємо кістковий бульйон, кладемо помідори, моркву й перець. Постійно підливаємо у бограч потроху бульйон або воду, щоб не пригоріло.
Крок 6.
Додаємо чипетке ( домашнє тісто ), тушкуємо, солимо, додаємо ще спеції та багато зелені. Смачного!