Go Back
+ Порції
Рецепт бограчу

Бограч: багато м’яса і багато паприки

Бограч – рецепт національної угорської страви, популярної в Закарпатті, нині відомої на всю Україну. Насправді схожі страви є й в інших кухнях світу – плов, печеня. Але справжній бограч приготувати можна лише на відкритому вогні. Скоріше записуйте рецепт бограча та смакуйте з задоволенням.
5 з 1 оцінки
Print Pin Rate
Кухня: Угорська
Ключове слово: бограч, угорська кухня, яловичина
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 5 години 30 хвилин
Загальний час: 5 години 55 хвилин
Servings: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 1 кг нежирної свинини або яловичини без кісток
  • 2 л бульйону з ратиць
  • 100 гр свинячого жиру або бекону
  • 3 цибулини
  • 4 шт солодких переців
  • 2 морквини
  • 1 кг картоплі
  • мука
  • 1 яйце
  • кмин, часник, паприка, сіль, перець, зелень.

Кроки приготування

  • Крок 1. Засмажка Візьміть великий казанок… У розтопленому жирі обсмажуємо цибулю, додаємо паприку, трохи води, слідкуємо, щоб утворився золотавий колір.
  • Крок 2. Тушкування Далі кладемо м'ясо, порізане невеликими шматочками, перетертий часник, кмин, заливаємо водою й тушкуємо. Пам’ятаємо, що за рецептом бограч має тушкуватися, а не варитися, води потрібно трошки.
  • Крок 3. Овочі Нарізаємо кубиками картоплю, солодкий перець, помідори.
  • Крок 4. Чипетке Замішуємо круте тісто з муки, яєць та солі – чипетке. Відщипуємо маленькі шматочки, обкачуємо у муці й залишаємо підсихати.
  • Крок 5. Бограч – це гуляш Коли м'ясо вже майже приготувалося, додаємо картоплю й підсмажуємо. Згодом для необхідної густини заливаємо кістковий бульйон, кладемо помідори, моркву й перець. Постійно підливаємо у бограч потроху бульйон або воду, щоб не пригоріло.
  • Крок 6. Додаємо чипетке ( домашнє тісто ), тушкуємо, солимо, додаємо ще спеції та багато зелені. Смачного!
    Бограч
QR Code linking back to recipe