Корисно

Все про квашену капусту

Відомо, що не лише звичайна капуста має поживні речовини, а й квашена. Зазвичай її використовують як закуску або гарнір до основної страви. Найбільшої популярності вона набуває взимку, як альтернатива свіжих овочів. Вміст пробіотиків та природних мінералів сприятливо позначається на шлунково-кишковому тракті та організмі в цілому.

Корисні властивості квашеної капусти

У хімічному складі квашеної капусти міститься велика кількість вітамінів, а саме А, В, С, К, Р, природні мінерали – кальцій, калій, магній, натрій, цинк, аскорбінову кислоту та пектин.

Фахівці рекомендують внести цей продут у свій раціон, адже вона сприятливо впливає на діяльність головного мозку, активізуючи його, нормалізує обмін речовин та покращує функціонування важливих систем в організмі.

Також, вживання цього продукту покращить здоров’я печінки, виведе з організму токсини та послужить відмінним профілактичним засобом. Сік із квашеної капусти спроможний знизити рівень холестерину, зміцнити стінки судин та покращити роботу серця. Зверніть увагу, лікарі рекомендують споживати її чоловікам, які мають проблеми з потенцією.

Існує думка, що люди, які часто вживають квашену капусту, рідше стикаються з онкологічними захворюваннями шлунку та кишківника.

Калорійність квашеної капусти

Кожен рецепт квашеної капусти по-різному оцінений за калорійністю. Звичайна квашена капуста без додавання олії у 100 грамах містить 19 калорій. А ось з додаванням рослинної олії – 50 калорій. Оцінюючи цифри, можна сказати, що це низькокалорійний продукт, який не завдасть шкоди вашій фігурі. Звичайно, у помірних кількостях!

Квашена капуста у кулінарії

Існує безліч рецептів приготування ароматної квашеної капусти. Декотрі господині додають моркву, капусту, яблука та не використовують олії. Хтось квасить її без яблук, проте додає помідори, безліч різноманітних спецій та олію.

Часто господині готують її для зимових закруток. Протягом цього часу капуста настоюється на стає ще смачнішою.

Також, вона служить начинкою для вареників, на її основі готують котлети, ліниві голубці, шарлотку, різноманітні салати та картопляно-капустяні ковбаски.

А як використовуєте квашену капусти ви?

Recent Posts

Паска на сметані

Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…

6 місяців ago

Паска на згущеному молоці

Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…

6 місяців ago

Паска заварна

Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…

6 місяців ago

Як прикрасити паску?

Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…

6 місяців ago

Шоколадна паска – смачний рецепт

Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…

6 місяців ago

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…

6 місяців ago