
Як не дивно, але яблука й томати, при термічній обробці не втрачають, як інші овочі й фрукти, а навпаки, набувають корисних властивостей. Яблука, насичені поживними речовинами, при запіканні ще більше збагачуються новими смаковими та цілющими властивостями.
Термічно оброблене яблуко калорійніше свіжого: у 100 г продукту міститься 58 ккал. З додаванням цукру або меду калорійність печеного фрукта збільшується. Випаровування води в процесі запікання яблука незначно впливає на вміст у ньому невеликої кількості жирів та білків, але суттєво підвищує концентрацію вуглеводів.
Крім добре засвоюваних харчових волокон, що цілюще впливають на діяльність шлунково-кишкового тракту, пектини ефективно очищають організм від токсинів і шкідливих речовин, залишаючи в недоторканності корисну мікрофлору кишківника.
Один з найперших прикормів немовляти з шестимісячного віку – пюре із запеченого яблучка. Крім цінних речовин, корисних для травлення та імунної системи, печені яблука приносять малюку приємне смакове задоволення.
Запечені яблука дозволяють молодій мамі, що годує, активно наповнювати свій організм вітамінами й мінералами вже в перші дні після пологів. Для дорослої людини на добу достатньо 2-3 запечених яблука. Дворічним малюкам – пів-яблука протягом декількох днів.
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…