Ставимо на великий вогонь каструлю з водою, майже доводимо до кипіння (градусів 90), додаємо трохи солі.
Поступово висипаємо в воду борошно, не перестаючи вимішувати дерев'яною ложкою. Додаємо пару ложок оливкової олії, це допоможе уникнути грудочок і додасть смаку.
Зменшуємо вогонь і готуємо, періодично помішуючи, протягом 40 хв, слідкуємо, щоби полента не прилипала до дна і не підгоріла.
Розтоплюємо в посудині з товстим дном вершкове масло. Розкладаємо гарячу поленту в тарілки і поливаємо зверху маслом.
Якщо вас цікавить рецепт нарізаної скибочками і підсмаженої поленти, то після приготування викладіть її в іншу посудину, так щоби вийшов шар до 10 см і охолодіть. Найкраще подавати її наступного дня. Наріжте охолоджену поленту скибочками і обсмажте на оливковій олії, на звичайній сковороді чи на сковороді гриль. Можна посипати духмяними травами, перцем чи іншими улюбленими прянощами. Подавайте, як гарнір до улюблених овочевих чи м'ясних страв або як закуску.