Go Back

Коктейль мохіто

Мохіто – це освіжаючий солодкий коктейль на основі рому з великою кількістю м'яти та лайма. Раніше їх додавали для того, щоб перебити смак поганого рому. Мохіто обожнював Ернест Хемінгуей. Вперше приготування коктейлю, за поширеною легендою, почалося в маленькому ресторані Гавани на початку 40-х років минулого сторіччя. Традиційно за рецептом у мохіто додають газовану воду. Але якщо ви віддаєте перевагу більш солодкому смаку, для приготування мохіто в домашніх умовах її можна замінити на спрайт.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 лайм (або лимон)
  • 30 ml білого рому
  • 60 ml спрайта
  • 1 tbsp цукру, бажано тростинного
  • 5 листків свіжої м’яти
  • 100 g кубиків льоду

Кроки приготування

  • Розрізаємо лайм навпіл і руками вичавлюємо в стакан сік з однієї половинки. Додаємо цукор.
  • Дрібно нарізаємо м'яту та кладемо в склянку з соком лайма. Подрібнені листочки м’яти потрібно потовкти дерев'яним калаталом або звичайною ложкою. «Секрет, як зробити мохіто в домашніх умовах: рецепт приготування буде неправильним, якщо він не передбачає розтирання м'яти. Адже саме ефірні олії м'яти роблять смак коктейлю неповторним. А для краси у коктейль можна додати кілька цілих листочків м’яти».
  • Доверху наповнюємо склянку кубиками льоду.
  • Додаємо ром.
  • Вільний простір склянки заповнюємо спрайтом доверху.
  • Подаємо разом з трубочкою.
QR Code linking back to recipe