Вишуканий десерт бламанже

бламанже
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування1 minЗагальний час26 хв

Точно невідомо, коли у Європі з’явився мигдаль, рис, східні прянощі. Найстаріші рецепти французького желе були вже відомі у 12 столітті. Спитаєте, до чого тут мигдаль? Все просто: розтовчений необсмажений мигдаль змішували з водою й отримували мигдальне молоко. Щось ніби сучасного соєвого молока або протеїнових напоїв. З мигдального молока та рисового борошна й готували французьке желе бламанже – простий десерт.

 150 гр мигдалю
 0,50 л води
 100 гр цукрової пудри
 15 гр желатину
1

Мигдаль заливаємо окропом на декілька хвилин, очищаємо.

2

Мигдаль подрібнюємо у блендері, підливаючи потрошку воду.

3

Мигдальне молоко виливаємо у каструльку й доводимо до кипіння, охолоджуємо.

4

Желатин для желе заливаємо невеликою кількістю води.

5

Холодне мигдальне молоко проціджуємо через декілька шарів марлі або щільну тканину.

6

Ставимо відціджене молоко на вогонь, додаємо розбухлий желатин, варимо до розчинення, але не кип’ятимо.

7

Додаємо цукрову пудру, розмішуємо. Охолоджуємо.

8

Вершки збиваємо у піну й викладаємо у мигдальне молоко, перемішуємо.

9

Викладаємо у формочки – й на холод.

Французьке желе з рисовим борошном

Цей рецепт французького желе – один зі старовинних. Потрібно в 0,5 л молока розвести 60-80 г рисового борошна. Далі змішати 0,5 л молока з 0,5 л вершків та закип’ятити, додати 1 склянку товчених горіхів (волоські, фундук, мигдаль), цукор, прянощі, цедру лимона та, продовжуючи безперервно помішувати, влити молоко з рисовим борошном. Варити на маленькому вогні до загустіння.

Сучасні рецепти десертів в домашніх умовах більш пристосовані до сьогодення – швидкий десерт бламанже готують з крохмалем, желатином, іншими компонентами. Урізноманітнити вершковий смак французького желе можна за допомоги ароматизаторів, какао, кави, прянощів. Ну а перетирати у чавунній ступці мигдаль сьогодні мало кому сподобається.

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 150 гр мигдалю
 0,50 л води
 100 гр цукрової пудри
 15 гр желатину

Кроки рецепта

1

Мигдаль заливаємо окропом на декілька хвилин, очищаємо.

2

Мигдаль подрібнюємо у блендері, підливаючи потрошку воду.

3

Мигдальне молоко виливаємо у каструльку й доводимо до кипіння, охолоджуємо.

4

Желатин для желе заливаємо невеликою кількістю води.

5

Холодне мигдальне молоко проціджуємо через декілька шарів марлі або щільну тканину.

6

Ставимо відціджене молоко на вогонь, додаємо розбухлий желатин, варимо до розчинення, але не кип’ятимо.

7

Додаємо цукрову пудру, розмішуємо. Охолоджуємо.

8

Вершки збиваємо у піну й викладаємо у мигдальне молоко, перемішуємо.

9

Викладаємо у формочки – й на холод.

Вишуканий десерт бламанже

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори