Зелений борщ

зелений борщ
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування25 хвЗагальний час45 хв

Зелений борщ зі щавлем – одна з тих страв, смак яких нас завжди повертає у дитинство. Проста сезонна страва без якої складно уявити собі літо. Готується зелений борщ швидко та буде під силу навіть кулінарам-початківцям. Чудово смакує як на м'ясному відварі, так і пісною стравою

 5 картоплин
 250 гр щавлю
 50 гр рису
 100 гр сметани
 50 гр вершкового масла
 3 яйця
1

В каструлю з киплячою водою кидаємо рис.

2

Картоплю нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий рис. Варимо майже до готовності 10-15хв.

нарізана картопля

3

Щавель миємо, нарізаємо і тушкуємо на вершковому маслі. Додаємо сметану і тушкуємо ще 3-5хв.

заправка на зелений борщ

4

Додаємо потушкований щавель у каструлю. Варимо 3-5 хв. Додаємо свіжомелений перець за смаком.

5

Яйця відварюємо і додаємо вже готовий борщик.

яйця варені

6

Подаємо зелений борщ до столу. Смачного!

зелений борщ

Борщ зелений – апетитна перша страва

Зелений борщ можна готувати на різних м'ясних бульйонах – з м’ясом індички, курки, телятини. Український зелений борщ зі свинячими реберцями – це дуже смачно, особливо зі сметаною. 

Чудова альтернатива рису у зеленому борщі – пшоно. Наваристий і поживний зелений борщ зі щавлем смакує зі стручковою квасолею, селерою, молодою капустою.  

Зелений борщ з консервованим щавлем

Зелений борщ з консервованим щавлем – це смачно і швидко, особливо якщо є готовий м’ясний бульйон або фрикадельки.

А ще – гурмани варять зелений борщ з грибами, рибою, мідіями, угорський з томатною пастою. Подавати зелений борщ можна не тільки зі звичайним хлібом, а й із тостами, коржами, канапе, пиріжками.

Інгредієнти

 5 картоплин
 250 гр щавлю
 50 гр рису
 100 гр сметани
 50 гр вершкового масла
 3 яйця

Кроки рецепта

1

В каструлю з киплячою водою кидаємо рис.

2

Картоплю нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий рис. Варимо майже до готовності 10-15хв.

нарізана картопля

3

Щавель миємо, нарізаємо і тушкуємо на вершковому маслі. Додаємо сметану і тушкуємо ще 3-5хв.

заправка на зелений борщ

4

Додаємо потушкований щавель у каструлю. Варимо 3-5 хв. Додаємо свіжомелений перець за смаком.

5

Яйця відварюємо і додаємо вже готовий борщик.

яйця варені

6

Подаємо зелений борщ до столу. Смачного!

зелений борщ

Зелений борщ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору