Зелений борщ

зелений борщ
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування25 хвЗагальний час45 хв

Зелений борщ зі щавлем - одна з тих страв, смак яких нас завжди повертає у дитинство. Проста сезонна страва без якої складно уявити собі літо. Готується швидко та буде під силу навіть кулінарам-початківцям. Чудово смакує як на м'ясному відварі, так і пісною стравою.

 5 картоплин
 250 гр щавлю
 50 гр рису
 100 гр сметани
 50 гр вершкового масла
 3 яйця
1

В каструлю з киплячою водою кидаємо рис.

2

Картоплю нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий рис. Варимо майже до готовності 10-15хв.

нарізана картопля

3

Щавель миємо, нарізаємо і тушкуємо на вершковому маслі. Додаємо сметану і тушкуємо ще 3-5хв.

заправка на зелений борщ

4

Додаємо потушкований щавель у каструлю. Варимо 3-5 хв. Додаємо свіжомелений перець за смаком.

5

Яйця відварюємо і додаємо вже готовий борщик.

яйця варені

6

Подаємо зелений борщ до столу. Смачного!

зелений борщ

Борщ зелений з рибою

Підготовлене філе риби відварюємо. Молоду моркву, корінь петрушки і селери, ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою, додайте вершкове масло, рибний бульйон і тушкуємо протягом 15-20 хвилин. Щавель та шпинат ретельно промиваємо, кладемо в друшляк, обдаємо окропом і нарізаємо чи просто рвемо руками.

У киплячий рибний бульйон кладемо нарізану часточками картоплю, варимо на слабкому вогні 10 хвилин, додаємо підготовлену зелень, варимо ще 5 хвилин, потім вводимо тушковані овочі, сіль. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Жовтки збиваємо зі сметаною, вливаємо в борщ і розмішуємо. У тарілку з борщем кладемо відварену рибу, нарізаємо яйце, додаємо сметану і посипаємо подрібненим кропом.

Інгредієнти

 5 картоплин
 250 гр щавлю
 50 гр рису
 100 гр сметани
 50 гр вершкового масла
 3 яйця

Кроки рецепта

1

В каструлю з киплячою водою кидаємо рис.

2

Картоплю нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий рис. Варимо майже до готовності 10-15хв.

нарізана картопля

3

Щавель миємо, нарізаємо і тушкуємо на вершковому маслі. Додаємо сметану і тушкуємо ще 3-5хв.

заправка на зелений борщ

4

Додаємо потушкований щавель у каструлю. Варимо 3-5 хв. Додаємо свіжомелений перець за смаком.

5

Яйця відварюємо і додаємо вже готовий борщик.

яйця варені

6

Подаємо зелений борщ до столу. Смачного!

зелений борщ

Зелений борщ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори