Заварне тісто на вареники

blank
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка50 хвЗагальний час50 хв

Спробуйте приготувати заварне тісто на вареники за цим рецептом. Готується тісто на основі окропу, що робить його дуже еластичним. А ще заварне тісто для вареників чудово розкочується до найменшої товщини.

 500 гр пшеничного борошна
 3 ст. л. рослинної олії
 320 мл окропу
 1 ч. л. солі
 1 яйце
1

З'єднаємо борошно та сіль.

2

Додаємо яйце та рослинну олію. Перемішуємо все виделкою або ложкою.

3

Тонкою цівкою вливаємо окріп та замішуємо тісто. Спочатку може здатися, що воно досить щільнувате.

4

Перекладаємо тісто на робочу поверхню та тепер вимішуємо руками близько 10 хвилин. Тісто поступово стане пластичним і однорідним.

5

Збираємо заварне тісто для вареників у кулю, накриваємо рушником і даємо полежати 30 хвилин.

6

Перед роботою вимішуємо тісто руками ще раз. Заварне тісто для вареників готове – можна ліпити. Готуйте із задоволенням!

Вареники із заварного тіста

Тісто виходить пластичне, дуже приємне в роботі, зовсім не потребує додаткового борошна для робочої поверхні.

Для вареників або пельменів таке тісто – ідеальний варіант! Заварне тісто для вареників не рветься, краї легко скріплюються, при варінні або приготуванні на парі вироби не розклеюються.  

Універсальне заварне тісто для вареників

Заварне тісто надає вареникам особливо ніжного смаку. Варенички чудово витримують заморозку.

Начинка може бути як солодка, так і солона. Заварне тісто для вареників справді універсальне і підійде навіть для приготування чебуреків.  

Інгредієнти

 500 гр пшеничного борошна
 3 ст. л. рослинної олії
 320 мл окропу
 1 ч. л. солі
 1 яйце

Кроки рецепта

1

З'єднаємо борошно та сіль.

2

Додаємо яйце та рослинну олію. Перемішуємо все виделкою або ложкою.

3

Тонкою цівкою вливаємо окріп та замішуємо тісто. Спочатку може здатися, що воно досить щільнувате.

4

Перекладаємо тісто на робочу поверхню та тепер вимішуємо руками близько 10 хвилин. Тісто поступово стане пластичним і однорідним.

5

Збираємо заварне тісто для вареників у кулю, накриваємо рушником і даємо полежати 30 хвилин.

6

Перед роботою вимішуємо тісто руками ще раз. Заварне тісто для вареників готове – можна ліпити. Готуйте із задоволенням!

Заварне тісто на вареники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору