Запіканка з цвітної капусти

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування50 хвЗагальний час1 год 5 хв

Рецепт запіканки з цвітної капусти простий та швидкий у приготуванні, крім того – інгредієнти до неї завжди під рукою. Легкий та поживний гарнір до улюблених м’ясних чи рибних страв, та й просто окрема страва. При бажанні – можна запекти одночасно цвітну капусту та броколі.

 1 кг готових до вживання суцвіть цвітної капусти, середнього розміру
 500 мл молока
 4 ст. л. борошна
 500 гр нарізаної шматочками грудинки або шпондера
 40 гр вершкового масла
 100 гр натертого твердого сиру
 сіль, перець
 мускатний горіх
1

Нагріти духовку до 180 градусів

2

Відварити цвітну капусту протягом 5 хв у кип’ячій воді

3

Приготувати соус бешамель: в посудині на малому вогні розтопити масло, додати борошно і обсмажити протягом хвилини, ретельно перемішуючи. Почати додавати молоко поступово, малими кількостями і не перестаючи мішати, так, щоби засмажка розчинилась і не було грудок. Коли все молоко додане, довести суміш до кипіння, щоби соус почав гуснути. Посолити, додати мускатний горіх при бажанні.

4

Щедро змастити форму для запікання вершковим маслом, викласти шарами цвітну капусту та шпондер, залити соусом і притрусити сиром.

5

Запікати впродовж 30 хв

Інгредієнти

 1 кг готових до вживання суцвіть цвітної капусти, середнього розміру
 500 мл молока
 4 ст. л. борошна
 500 гр нарізаної шматочками грудинки або шпондера
 40 гр вершкового масла
 100 гр натертого твердого сиру
 сіль, перець
 мускатний горіх

Кроки рецепта

1

Нагріти духовку до 180 градусів

2

Відварити цвітну капусту протягом 5 хв у кип’ячій воді

3

Приготувати соус бешамель: в посудині на малому вогні розтопити масло, додати борошно і обсмажити протягом хвилини, ретельно перемішуючи. Почати додавати молоко поступово, малими кількостями і не перестаючи мішати, так, щоби засмажка розчинилась і не було грудок. Коли все молоко додане, довести суміш до кипіння, щоби соус почав гуснути. Посолити, додати мускатний горіх при бажанні.

4

Щедро змастити форму для запікання вершковим маслом, викласти шарами цвітну капусту та шпондер, залити соусом і притрусити сиром.

5

Запікати впродовж 30 хв

Запіканка з цвітної капусти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори