Яйця бенедикт

яйця бенедикт
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування30 хвЗагальний час40 хв

Класика американського бранчу, яйця бенедикт, складаються з половинки підсмаженої англійської булочки, скибки підсмаженого бекону і яйця пашот, политого соусом голандез. Особливість англійської булочки в тому, що вона має солодкавий смак.

Яйця пашот
 8 яєць
 1 ст. л. оцту
Соус голандез
 180 гр вершкового масла, розтопити
 3 жовтки
 1 ст. л. лимонного соку
 3 ст. л. води
Для подачі
 8 шматочків бекону або копченої шинки (якщо ви надаєте перевагу менш жирному варіанту)
 2 ст. л. вершкового масла
 4 англійські булочки, розрізані навпіл або білий хліб чи булочки, що мають легку текстуру та солодкавий смак
 1 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибульки
 сіль та перець
Соус голандез
1

У посудині, що підійде для водяної бані, збити разом жовтки, лимонний сік і воду. Поставити посудину на водяну баню і збивати поки суміш не загусне, зняти з водяної бані до того, як яйця почнуть «варитися».

2

Поступово влити масло, не перестаючи збивати суміш. Накрити плівкою і залишити в теплому місці.

Яйця пашот
3

Приготувати яйця пашот. Якщо у вас добре набита рука – можете готувати по 4 яйця одночасно у великій каструлі, якщо ви лише вчитесь – краще готувати по одному чи, максимум, по 2 яйця на раз.

Подача
4

На пательні у вершковому маслі підсмажити протягом 1 хв бекон або шинку. Просто, щоби вони були гарячі.

5

В духовці чи на решітці тостера підсмажити половинки булочок.

6

Злегка змастити булочки соусом, тоді покласти шматок шинки чи бекону, яйце пашот і полити зверху соусом. Притрусити цибулькою і поперчити.

Інгредієнти

Яйця пашот
 8 яєць
 1 ст. л. оцту
Соус голандез
 180 гр вершкового масла, розтопити
 3 жовтки
 1 ст. л. лимонного соку
 3 ст. л. води
Для подачі
 8 шматочків бекону або копченої шинки (якщо ви надаєте перевагу менш жирному варіанту)
 2 ст. л. вершкового масла
 4 англійські булочки, розрізані навпіл або білий хліб чи булочки, що мають легку текстуру та солодкавий смак
 1 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибульки
 сіль та перець

Кроки рецепта

Соус голандез
1

У посудині, що підійде для водяної бані, збити разом жовтки, лимонний сік і воду. Поставити посудину на водяну баню і збивати поки суміш не загусне, зняти з водяної бані до того, як яйця почнуть «варитися».

2

Поступово влити масло, не перестаючи збивати суміш. Накрити плівкою і залишити в теплому місці.

Яйця пашот
3

Приготувати яйця пашот. Якщо у вас добре набита рука – можете готувати по 4 яйця одночасно у великій каструлі, якщо ви лише вчитесь – краще готувати по одному чи, максимум, по 2 яйця на раз.

Подача
4

На пательні у вершковому маслі підсмажити протягом 1 хв бекон або шинку. Просто, щоби вони були гарячі.

5

В духовці чи на решітці тостера підсмажити половинки булочок.

6

Злегка змастити булочки соусом, тоді покласти шматок шинки чи бекону, яйце пашот і полити зверху соусом. Притрусити цибулькою і поперчити.

Яйця бенедикт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору