Яблучний штрудель: смачний десерт

Штрудель десерт
АвторSvitlanaРейтингСкладністьВажко
Підготовка2 годs 30 хвПриготування40 хвЗагальний час3 годs 10 хв

Справжній яблучний штрудель важко назвати швидким десертом. Та й до простих десертів його віднести складно, але насправді приготувати штрудель може кожна господиня. Звичайно, це не миттєва шарлотка, але спробуйте – і ви переконаєтеся, що приготувати за нашим рецептом цей смачний десерт приємно і цікаво!

Для тіста
 250 гр борошна
 125 мл теплої води
 2 ст. л. олії
 1 шт яйце
 20 гр вершкового масла
Для начинки
 1 кг яблук
 90 гр цукру
 100 гр родзинок
 90 цукру
 2 ч. л. меленої кориці
 50 мл коньяку
 60 гр мелених грецьких горіхів чи сухарів
1

У глибокій мисці змішуємо борошно з яйцем, додаємо теплу воду з щіпкою солі, олію та ретельно замішуємо тісто. Воно має вийти дуже пластичним.

2

Накриваємо тісто харчовою плівкою або тарілкою й ставимо у холодильник на 1 годину.

3

Для приготування начинки для яблучного штруделя родзинки заливаємо коньяком.

4

Горіхи трішки підсмажимо й розтовчемо.

5

Очищені тверді яблука ріжемо на шматочки, додаємо цукор, корицю, цедру лимона, спеції.

6

Далі приготуємо витяжне тісто. Для цього кухонний рушник посипаємо борошном, викладаємо тісто, розкачуємо й розтягуємо якомога тонше. Якщо десь з’явилися розриви, не страшно, їх можна просто заліпити шматочками тіста.

7

Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом, посипаємо рубленими горіхами. Горіхи можна замінити сухарями.

8

З родзинок відціджуємо зайву рідину та додаємо у яблука, перемішуємо.

9

Рівномірно викладаємо начинку зверху горіхів.

10

За допомоги рушника загортаємо яблучний штрудель.

11

Викладаємо яблучний штрудель у деко на пергамент, змащуємо вершковим маслом або збитим яйцем. Випікаємо 30-40 хвилин при 180 °С.

12

Перед подачею смачний десерт посипаємо цукровою пудрою, корицею.

Яблучний штрудель - рецепти бувають різні

Яблучний штрудель присутній у багатьох європейських кухнях – австрійській, угорській, німецькій. Вишуканий штрудель з пелюстками троянд та вишневим варенням – смачний рецепт єврейської національної кухні. До того ж штрудель готують не тільки на десерт, а й з грибами, сиром та куркою. Проте головною особливістю у всіх рецептах є витяжне тісто.

Смачного!

Інгредієнти

Для тіста
 250 гр борошна
 125 мл теплої води
 2 ст. л. олії
 1 шт яйце
 20 гр вершкового масла
Для начинки
 1 кг яблук
 90 гр цукру
 100 гр родзинок
 90 цукру
 2 ч. л. меленої кориці
 50 мл коньяку
 60 гр мелених грецьких горіхів чи сухарів

Кроки рецепта

1

У глибокій мисці змішуємо борошно з яйцем, додаємо теплу воду з щіпкою солі, олію та ретельно замішуємо тісто. Воно має вийти дуже пластичним.

2

Накриваємо тісто харчовою плівкою або тарілкою й ставимо у холодильник на 1 годину.

3

Для приготування начинки для яблучного штруделя родзинки заливаємо коньяком.

4

Горіхи трішки підсмажимо й розтовчемо.

5

Очищені тверді яблука ріжемо на шматочки, додаємо цукор, корицю, цедру лимона, спеції.

6

Далі приготуємо витяжне тісто. Для цього кухонний рушник посипаємо борошном, викладаємо тісто, розкачуємо й розтягуємо якомога тонше. Якщо десь з’явилися розриви, не страшно, їх можна просто заліпити шматочками тіста.

7

Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом, посипаємо рубленими горіхами. Горіхи можна замінити сухарями.

8

З родзинок відціджуємо зайву рідину та додаємо у яблука, перемішуємо.

9

Рівномірно викладаємо начинку зверху горіхів.

10

За допомоги рушника загортаємо яблучний штрудель.

11

Викладаємо яблучний штрудель у деко на пергамент, змащуємо вершковим маслом або збитим яйцем. Випікаємо 30-40 хвилин при 180 °С.

12

Перед подачею смачний десерт посипаємо цукровою пудрою, корицею.

Яблучний штрудель: смачний десерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори