У вересні почався сезон гарбуза. Не проґавте нагоди приготувати на зиму смачне і дуже корисне варення з гарбуза і кураги. Ось суперовий і простий рецепт.
Гарбуз очистити від шкірки, і насіння. Нарізати кубиками середнього розміру. Викласти в каструлю і додати цукровий пісок. Найкраще укладати 2 інгредієнти шарами: цукор - гарбуз - цукор. Таким чином, продукт швидше просочиться і пустить сік. Прикрити, залишити на столі на 2,5-3 години для розчинення цукрових частинок.
Тим часом курагу промити, викласти в емальовану миску і залити на 30 хвилин прохолодною, кип’яченою водою. Потім процідити, нарізати курагу кусочками.
Ємність з гарбузом поставити на вогонь, після закипання зменшити температуру, проварити вміст протягом 20 хвилин. При появі пінки її необхідно зняти.
Додати курагу, продовжити варіння ще 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додати 2-3 столові лижки лимонового соку.
Розфасувати варення з гарбуза і кураги у стерильні банки, щільно закрити, остудити. Ваше варення на зиму готове.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Гарбуз очистити від шкірки, і насіння. Нарізати кубиками середнього розміру. Викласти в каструлю і додати цукровий пісок. Найкраще укладати 2 інгредієнти шарами: цукор - гарбуз - цукор. Таким чином, продукт швидше просочиться і пустить сік. Прикрити, залишити на столі на 2,5-3 години для розчинення цукрових частинок.
Тим часом курагу промити, викласти в емальовану миску і залити на 30 хвилин прохолодною, кип’яченою водою. Потім процідити, нарізати курагу кусочками.
Ємність з гарбузом поставити на вогонь, після закипання зменшити температуру, проварити вміст протягом 20 хвилин. При появі пінки її необхідно зняти.
Додати курагу, продовжити варіння ще 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додати 2-3 столові лижки лимонового соку.
Розфасувати варення з гарбуза і кураги у стерильні банки, щільно закрити, остудити. Ваше варення на зиму готове.