Варення з гарбуза і кураги

банка варення з гарбуза і гарбузи
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка3 годsПриготування50 хвЗагальний час3 годs 50 хв

У вересні почався сезон гарбуза. Не проґавте нагоди приготувати на зиму смачне і дуже корисне варення з гарбуза і кураги. Ось суперовий і простий рецепт.

 1 ½ кг гарбуза
 450 гр кураги
 1 кг цукру
 3 ложки лимонного соку
Кроки рецепта
1

Гарбуз очистити від шкірки, і насіння. Нарізати кубиками середнього розміру. Викласти в каструлю і додати цукровий пісок. Найкраще укладати 2 інгредієнти шарами: цукор - гарбуз - цукор. Таким чином, продукт швидше просочиться і пустить сік. Прикрити, залишити на столі на 2,5-3 години для розчинення цукрових частинок.

2

Тим часом курагу промити, викласти в емальовану миску і залити на 30 хвилин прохолодною, кип’яченою водою. Потім процідити, нарізати курагу кусочками.

3

Ємність з гарбузом поставити на вогонь, після закипання зменшити температуру, проварити вміст протягом 20 хвилин. При появі пінки її необхідно зняти.

4

Додати курагу, продовжити варіння ще 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додати 2-3 столові лижки лимонового соку.

банка варення з гарбуза

5

Розфасувати варення з гарбуза і кураги у стерильні банки, щільно закрити, остудити. Ваше варення на зиму готове.

Інгредієнти

 1 ½ кг гарбуза
 450 гр кураги
 1 кг цукру
 3 ложки лимонного соку

Кроки рецепта

Кроки рецепта
1

Гарбуз очистити від шкірки, і насіння. Нарізати кубиками середнього розміру. Викласти в каструлю і додати цукровий пісок. Найкраще укладати 2 інгредієнти шарами: цукор - гарбуз - цукор. Таким чином, продукт швидше просочиться і пустить сік. Прикрити, залишити на столі на 2,5-3 години для розчинення цукрових частинок.

2

Тим часом курагу промити, викласти в емальовану миску і залити на 30 хвилин прохолодною, кип’яченою водою. Потім процідити, нарізати курагу кусочками.

3

Ємність з гарбузом поставити на вогонь, після закипання зменшити температуру, проварити вміст протягом 20 хвилин. При появі пінки її необхідно зняти.

4

Додати курагу, продовжити варіння ще 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додати 2-3 столові лижки лимонового соку.

банка варення з гарбуза

5

Розфасувати варення з гарбуза і кураги у стерильні банки, щільно закрити, остудити. Ваше варення на зиму готове.

Варення з гарбуза і кураги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору