Тушкована свинина в сметані з гірчицею

АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 20 хв

Якщо ви шукаєте спосіб, як швидко та незвично приготувати свинину – вам до нас. Сметана додає ніжного вершкового смаку, а гірчиця – легкої пряності. Рецепт простий та невибагливий.

На 4 особи
 1 кг свинини нарізаної шматками для тушкування (передня чи задня шинка ідеально підійдуть)
 2 цибулини
 3 морквини
 250 мл білого вина
 250 мл води
 2 ст. л. гірчиці (не гострої)
 2 ст. л. борошна
 оливкова олія
 30 гр вершкового масла
 200 мл сметани або густих вершків
 сіль, перець
1

У сковороді обсмажте шматочки свинини на оливковій олії.

2

Тим часом почистіть моркву та наріжте її невеликими скибочками, цибулю подрібніть, все разом обсмажте у посудині, де готуватиметься страва.

3

Як тільки овочі почнуть підрум’янюватися, додайте воду, біле вино та шматки свинини.

4

Накрийте каструлю кришкою і готуйте 45 хвилин.

5

Вийміть шматки свинини, додайте в каструлю масло та борошно, обсмажіть 1 хв ретельно перемішуючи, тоді додайте гірчицю і густі вершки. Дайте соусу загуснути.

6

Додайте м’ясо і накрийте кришкою на 5 хвилин, щоби м’ясо просочилося соусом.

7

Подавати з відвареною картоплею.

Інгредієнти

На 4 особи
 1 кг свинини нарізаної шматками для тушкування (передня чи задня шинка ідеально підійдуть)
 2 цибулини
 3 морквини
 250 мл білого вина
 250 мл води
 2 ст. л. гірчиці (не гострої)
 2 ст. л. борошна
 оливкова олія
 30 гр вершкового масла
 200 мл сметани або густих вершків
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

У сковороді обсмажте шматочки свинини на оливковій олії.

2

Тим часом почистіть моркву та наріжте її невеликими скибочками, цибулю подрібніть, все разом обсмажте у посудині, де готуватиметься страва.

3

Як тільки овочі почнуть підрум’янюватися, додайте воду, біле вино та шматки свинини.

4

Накрийте каструлю кришкою і готуйте 45 хвилин.

5

Вийміть шматки свинини, додайте в каструлю масло та борошно, обсмажіть 1 хв ретельно перемішуючи, тоді додайте гірчицю і густі вершки. Дайте соусу загуснути.

6

Додайте м’ясо і накрийте кришкою на 5 хвилин, щоби м’ясо просочилося соусом.

7

Подавати з відвареною картоплею.

Тушкована свинина в сметані з гірчицею

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори