Цукати

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 год 5 хвЗагальний час1 год 20 хв

Приготувати власноруч цукати з цитрусових зовсім не складно, проте ви будете на сто відсотків впевнені у натуральності вашого продукту. Ви можете використовувати не лише помаранчі але й лимони, грейпфрути та лайми, щоби отримати цукати різних кольорів.

 3 помаранчі
 4 лимони
 400 гр білого цукру
 250 мл води
 дрібний цукор для посипки
1

Виберіть свіжі плоди з гарною, чистою і грубою шкіркою. Так як у нас важко купити необроблені хімічно цитрусові, намочіть їх у теплій воді на 10-15 хвилин, а тоді ретельно вимийте щіткою під проточною водою.

2

Зніміть з кожного плода шкірку: зробіть 4 або більше вертикальних надрізів шкірки від хвостика через цілий плід, захоплюючи її білу частину, так наче хочете розділити фрукт на дольки та зніміть шкірку такими секторами.

3

Біла частина з внутрішньої сторони шкірки містить багато гіркоти, яка частково зникає при бланшуванні шкірки в киплячій воді. Ми не радимо вам повністю знімати білу частину, тому що вона додає ніжності цукатам, без неї цукати будуть твердими та жорсткими.

4

Тому найкраще зняти її частково, а тоді повторити процес кип'ятіння 2 чи 3 рази, щоразу змінюючи воду.

5

Коли біла частинна знята в достатній мірі, наріжте шкірку смужками шириною приблизно 0.5 см.

6

Відваріть цукати у киплячій воді протягом 15 хвилин, злийте воду і дайте цукатам стекти на друшляку. Повторіть процедуру 2 чи 3 рази, щоби зменшити гіркоту.

7

В каструлі розчинити цукор у склянці води і довести до кипіння. Поварити пару хвилин, щоби цукор повністю розчинився, додати шкірки, зменшити вогонь до мінімуму і готувати протягом приблизно 40-50 хвилин періодично помішуючи. Цукати повинні стати прозорими.

8

Дістати шкірки з сиропу, даючи надлишку рідини добре стекти. Тоді обкачати цукати в дуже дрібному цукрі (можна пропустити через кавомолку звичайний цукор, але буквально один два рази натискаючи на кнопку пуск, щоби цукор не перетворився в пудру).

9

Розкласти цукати одним шаром на рушнику і залишити на 1-2 дні до повного висихання. Тоді перекласти у банку.

Інгредієнти

 3 помаранчі
 4 лимони
 400 гр білого цукру
 250 мл води
 дрібний цукор для посипки

Кроки рецепта

1

Виберіть свіжі плоди з гарною, чистою і грубою шкіркою. Так як у нас важко купити необроблені хімічно цитрусові, намочіть їх у теплій воді на 10-15 хвилин, а тоді ретельно вимийте щіткою під проточною водою.

2

Зніміть з кожного плода шкірку: зробіть 4 або більше вертикальних надрізів шкірки від хвостика через цілий плід, захоплюючи її білу частину, так наче хочете розділити фрукт на дольки та зніміть шкірку такими секторами.

3

Біла частина з внутрішньої сторони шкірки містить багато гіркоти, яка частково зникає при бланшуванні шкірки в киплячій воді. Ми не радимо вам повністю знімати білу частину, тому що вона додає ніжності цукатам, без неї цукати будуть твердими та жорсткими.

4

Тому найкраще зняти її частково, а тоді повторити процес кип'ятіння 2 чи 3 рази, щоразу змінюючи воду.

5

Коли біла частинна знята в достатній мірі, наріжте шкірку смужками шириною приблизно 0.5 см.

6

Відваріть цукати у киплячій воді протягом 15 хвилин, злийте воду і дайте цукатам стекти на друшляку. Повторіть процедуру 2 чи 3 рази, щоби зменшити гіркоту.

7

В каструлі розчинити цукор у склянці води і довести до кипіння. Поварити пару хвилин, щоби цукор повністю розчинився, додати шкірки, зменшити вогонь до мінімуму і готувати протягом приблизно 40-50 хвилин періодично помішуючи. Цукати повинні стати прозорими.

8

Дістати шкірки з сиропу, даючи надлишку рідини добре стекти. Тоді обкачати цукати в дуже дрібному цукрі (можна пропустити через кавомолку звичайний цукор, але буквально один два рази натискаючи на кнопку пуск, щоби цукор не перетворився в пудру).

9

Розкласти цукати одним шаром на рушнику і залишити на 1-2 дні до повного висихання. Тоді перекласти у банку.

Цукати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори