“Бите скло”

Торт бите скло
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка1 год 20 хвПриготування5 хвЗагальний час1 год 25 хв

Іноді хочеться приготувати на десерт щось легке і швидке. Один з таких необтяжливих рецептів – торт без випічки «бите скло». Рецепт дуже простий – містить желе й сметану, варіацій можна запропонувати безліч. Завдяки яскравим кольорам десерт стане чудовою прикрасою будь-якого столу. А щоб приготувати торт «бите скло», зовсім не потрібно великого кулінарного досвіду.

 500 мл сметани 20%
 3 ст. л. желатину швидкорозчинного
 100 гр цукру
 3 пакети желе різних кольорів
 6 шт одноразових пластикових стаканчиків
1

Замочуємо желатин водою, перемішуємо й залишаємо для набухання на 15-20 хвилин.

2

З желе у пакетах – кожну порцію окремо, приготуємо желе для десерту «бите скло», але використовуємо води вдвічі менше.

3

Виливаємо готове желе у пластикові скляночки й охолоджуємо у холодильнику.

4

Коли желе охолоне, ножицями розрізаємо пластик, щоб отримати желе цілим. Нарізаємо його на шматочки – кубики, трикутники, й викладаємо у глибокий посуд, у який попередньо вкладаємо харчову плівку. Так потім можна буде легко вийняти готовий торт «бите скло» з форми.

5

Желатин розігріємо на водяній бані до повного розчинення.

6

Збиваємо сметану з цукром до пишної маси. Поступово додаємо, продовжуючи збивати, розчинений желатин.

7

Готовою сумішшю заливаємо наш десерт «бите скло» й відправляємо у холодильник на 3-4 години.

8

Готовий желейний торт обережно перевертаємо на блюдо й прикрашаємо.

Торт із желе «бите скло» – це просто й смачно 

Звичайно, приготування желейного торта потребує трохи часу, але процес можна полегшити, якщо звечора приготувати різнокольорове желе з пакетів, а на другий день все завершити.

Торт «бите скло» з крекером

А ще можна спробувати рецепт «бите скло» з фруктами, ягодами, бісквітом, крекером. Ягоди й фрукти найкраще додавати до желе з пакетів для одночасного застигання. А крекер висипати у форму з подрібненими шматочками желе й перемішати перед заливанням сметанною масою.

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 500 мл сметани 20%
 3 ст. л. желатину швидкорозчинного
 100 гр цукру
 3 пакети желе різних кольорів
 6 шт одноразових пластикових стаканчиків

Кроки рецепта

1

Замочуємо желатин водою, перемішуємо й залишаємо для набухання на 15-20 хвилин.

2

З желе у пакетах – кожну порцію окремо, приготуємо желе для десерту «бите скло», але використовуємо води вдвічі менше.

3

Виливаємо готове желе у пластикові скляночки й охолоджуємо у холодильнику.

4

Коли желе охолоне, ножицями розрізаємо пластик, щоб отримати желе цілим. Нарізаємо його на шматочки – кубики, трикутники, й викладаємо у глибокий посуд, у який попередньо вкладаємо харчову плівку. Так потім можна буде легко вийняти готовий торт «бите скло» з форми.

5

Желатин розігріємо на водяній бані до повного розчинення.

6

Збиваємо сметану з цукром до пишної маси. Поступово додаємо, продовжуючи збивати, розчинений желатин.

7

Готовою сумішшю заливаємо наш десерт «бите скло» й відправляємо у холодильник на 3-4 години.

8

Готовий желейний торт обережно перевертаємо на блюдо й прикрашаємо.

“Бите скло”

1 думки про ““Бите скло””

  1. Люблю торти без випічки, бо легко готувати і смачні 🙂 Але суто желейні не дуже подобаються, значно смачніший тортик бите скло з крекером 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору