Іноді хочеться приготувати на десерт щось легке і швидке. Один з таких необтяжливих рецептів – торт без випічки «бите скло». Рецепт дуже простий – містить желе й сметану, варіацій можна запропонувати безліч. Завдяки яскравим кольорам десерт стане чудовою прикрасою будь-якого столу. А щоб приготувати торт «бите скло», зовсім не потрібно великого кулінарного досвіду.
Замочуємо желатин водою, перемішуємо й залишаємо для набухання на 15-20 хвилин.
З желе у пакетах – кожну порцію окремо, приготуємо желе для десерту «бите скло», але використовуємо води вдвічі менше.
Виливаємо готове желе у пластикові скляночки й охолоджуємо у холодильнику.
Коли желе охолоне, ножицями розрізаємо пластик, щоб отримати желе цілим. Нарізаємо його на шматочки – кубики, трикутники, й викладаємо у глибокий посуд, у який попередньо вкладаємо харчову плівку. Так потім можна буде легко вийняти готовий торт «бите скло» з форми.
Желатин розігріємо на водяній бані до повного розчинення.
Збиваємо сметану з цукром до пишної маси. Поступово додаємо, продовжуючи збивати, розчинений желатин.
Готовою сумішшю заливаємо наш десерт «бите скло» й відправляємо у холодильник на 3-4 години.
Готовий желейний торт обережно перевертаємо на блюдо й прикрашаємо.
Торт із желе «бите скло» – це просто й смачно
Звичайно, приготування желейного торта потребує трохи часу, але процес можна полегшити, якщо звечора приготувати різнокольорове желе з пакетів, а на другий день все завершити.
Торт «бите скло» з крекером
А ще можна спробувати рецепт «бите скло» з фруктами, ягодами, бісквітом, крекером. Ягоди й фрукти найкраще додавати до желе з пакетів для одночасного застигання. А крекер висипати у форму з подрібненими шматочками желе й перемішати перед заливанням сметанною масою.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Замочуємо желатин водою, перемішуємо й залишаємо для набухання на 15-20 хвилин.
З желе у пакетах – кожну порцію окремо, приготуємо желе для десерту «бите скло», але використовуємо води вдвічі менше.
Виливаємо готове желе у пластикові скляночки й охолоджуємо у холодильнику.
Коли желе охолоне, ножицями розрізаємо пластик, щоб отримати желе цілим. Нарізаємо його на шматочки – кубики, трикутники, й викладаємо у глибокий посуд, у який попередньо вкладаємо харчову плівку. Так потім можна буде легко вийняти готовий торт «бите скло» з форми.
Желатин розігріємо на водяній бані до повного розчинення.
Збиваємо сметану з цукром до пишної маси. Поступово додаємо, продовжуючи збивати, розчинений желатин.
Готовою сумішшю заливаємо наш десерт «бите скло» й відправляємо у холодильник на 3-4 години.
Готовий желейний торт обережно перевертаємо на блюдо й прикрашаємо.
Люблю торти без випічки, бо легко готувати і смачні 🙂 Але суто желейні не дуже подобаються, значно смачніший тортик бите скло з крекером 🙂