Тірамісу: смачний сирний і кавовий десерт

Тірамісу
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка25 хвПриготування5 хвЗагальний час30 хв

Вважається, що тірамісу вигадали італійці, можливо, навіть ще у 17 сторіччі. Популярність смачного десерту пояснюється простим рецептом приготування десерту й вишуканим смаком. Легкий десерт за приготуванням і за назвою, що перекладається як «піднеси мене» – ніби опиняєшся у захмарних висотах!

 500 гр сиру маскарпоне
 250 гр печива савоярді
 300 мл кави еспресо
 6 яєць
 1 цукор
 3 ст. л. какао
 40 гр коньяк
1

Варимо каву.

2

Перед розбиванням, яйця миємо гарячою водою з милом. Обережно відокремлюємо жовтки від білків. Прибираємо поки білки на холод.

3

Для приготування смачного десерту тірамісу у жовтки всипаємо цукор і збиваємо до білого кольору.

4

У велику миску перекладаємо збиту масу, додаємо сир і рівномірно перемішуємо.

5

До білків додаємо щіпку солі, пару крапель лимонного соку й збиваємо у піну.

6

Далі важливий момент! До білків додаємо невеличкими порціями сир з жовтками й перемішуємо спокійними рухами зверху донизу. Майже так, як при готуванні бісквіту. Це потрібно для збереження повітря, яке утворилося при збиванні білків. Отримуємо смачний і легкий крем тірамісу.

7

Кава вже захолола, наливаємо її широкий посуд, додаємо коньяк.

8

Палички Савоярді занурюємо у каву приблизно на 2 секунди – цього достатньо, щоб вони не були занадто вологими.

9

Викладаємо палички у форму одним шаром, зверху змащуємо кремом тірамісу. Потім викладаємо другий шар і решту крему. Ставимо у холодильник не менш як на 12-14 годин, тоді тірамісу можна буде порізати на охайні шматочки.

10

Перед подачею смачний десерт тірамісу посипаємо какао або тертим шоколадом, прикрашаємо кремовими квіточками.

11

На зрізі тірамісу такий красивий, а рецепт десерту – простий і досить швидкий у приготуванні. Правда ж, він нагадує наш рецепт простенького нашвидкуруч тортика з печива, яке складається будиночком, а всередині змащується кремом з домашнього сиру й вершкового масла!

12

P.S.
Аля Маскарпоне для тірамісу можна зробити й самостійно: у жирні вершки додаємо яблучний або винний оцет і нагріваємо. Після того як білок згорнеться, відціджуємо сироватку – і все. Як варіант, можна просто змішати гарний жирний домашній сир з вершками або вершковим маслом.

Приготування тірамісу нагадує рецепт тортика з печива

На зрізі тірамісу такий красивий, а рецепт десерту – простий і досить швидкий у приготуванні. Правда ж, він нагадує наш рецепт простенького нашвидкуруч тортика з печива, яке складається будиночком, а всередині змащується кремом з домашнього сиру й вершкового масла!

Як зробити Аля Маскарпоне для тірамісу самостійно

Аля Маскарпоне для тірамісу можна зробити й самостійно: у жирні вершки додаємо яблучний або винний оцет і нагріваємо. Після того як білок згорнеться, відціджуємо сироватку – і все. Як варіант, можна просто змішати гарний жирний домашній сир з вершками або вершковим маслом.

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 500 гр сиру маскарпоне
 250 гр печива савоярді
 300 мл кави еспресо
 6 яєць
 1 цукор
 3 ст. л. какао
 40 гр коньяк

Кроки рецепта

1

Варимо каву.

2

Перед розбиванням, яйця миємо гарячою водою з милом. Обережно відокремлюємо жовтки від білків. Прибираємо поки білки на холод.

3

Для приготування смачного десерту тірамісу у жовтки всипаємо цукор і збиваємо до білого кольору.

4

У велику миску перекладаємо збиту масу, додаємо сир і рівномірно перемішуємо.

5

До білків додаємо щіпку солі, пару крапель лимонного соку й збиваємо у піну.

6

Далі важливий момент! До білків додаємо невеличкими порціями сир з жовтками й перемішуємо спокійними рухами зверху донизу. Майже так, як при готуванні бісквіту. Це потрібно для збереження повітря, яке утворилося при збиванні білків. Отримуємо смачний і легкий крем тірамісу.

7

Кава вже захолола, наливаємо її широкий посуд, додаємо коньяк.

8

Палички Савоярді занурюємо у каву приблизно на 2 секунди – цього достатньо, щоб вони не були занадто вологими.

9

Викладаємо палички у форму одним шаром, зверху змащуємо кремом тірамісу. Потім викладаємо другий шар і решту крему. Ставимо у холодильник не менш як на 12-14 годин, тоді тірамісу можна буде порізати на охайні шматочки.

10

Перед подачею смачний десерт тірамісу посипаємо какао або тертим шоколадом, прикрашаємо кремовими квіточками.

11

На зрізі тірамісу такий красивий, а рецепт десерту – простий і досить швидкий у приготуванні. Правда ж, він нагадує наш рецепт простенького нашвидкуруч тортика з печива, яке складається будиночком, а всередині змащується кремом з домашнього сиру й вершкового масла!

12

P.S.
Аля Маскарпоне для тірамісу можна зробити й самостійно: у жирні вершки додаємо яблучний або винний оцет і нагріваємо. Після того як білок згорнеться, відціджуємо сироватку – і все. Як варіант, можна просто змішати гарний жирний домашній сир з вершками або вершковим маслом.

Тірамісу: смачний сирний і кавовий десерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори