Тартіфлет

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 15 хв

Тартіфлет - один з яскравих представників французької кухні. Це дуже ситна страва. У її склад входить картопля, бекон і цибуля, посипані тертим сиром Реблешон. Ароматний і ситний Тартіфлет – страва "зимова", її часто подають на гірськолижних курортах. Але Тартіфлет також чудово пасуватиме і для романтичної вечері!

 200 гр подрібненої цибулі
 1 Сир Реблошон
 2 ст. л. олії
 1 кг картоплі
 200 гр копченого бекону
 1 зубчик часнику
 сіль, перець
1

Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, добре промиваємо і висушуємо чистою серветкою.

2

Нагріваємо олію на сковороді та пасеруємо цибулю.

3

Коли цибуля розтопиться, додаємо картоплю та підрум'янюємо її з усіх боків.

4

Коли картопля стане золотистою, додаємо сало і закінчуємо готувати. Промокаємо зайвий жир паперовим рушничком.

5

Зішкрябуємо шкірку з реблешона і розрізаємо його навпіл.

6

Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо форму для запікання, натираючи дно і боки очищеним зубчиком часнику.

7

У форму для запікання викладаємо шар картоплі з салом, зверху кладемо половину сиру Реблошон, потім знову картоплю. Решту сиру реблешон (скоринкою до картоплі).

8

Ставимо у духовку приблизно на 20 хвилин. Виймаємо та подаємо до столу!

Інгредієнти

 200 гр подрібненої цибулі
 1 Сир Реблошон
 2 ст. л. олії
 1 кг картоплі
 200 гр копченого бекону
 1 зубчик часнику
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, добре промиваємо і висушуємо чистою серветкою.

2

Нагріваємо олію на сковороді та пасеруємо цибулю.

3

Коли цибуля розтопиться, додаємо картоплю та підрум'янюємо її з усіх боків.

4

Коли картопля стане золотистою, додаємо сало і закінчуємо готувати. Промокаємо зайвий жир паперовим рушничком.

5

Зішкрябуємо шкірку з реблешона і розрізаємо його навпіл.

6

Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо форму для запікання, натираючи дно і боки очищеним зубчиком часнику.

7

У форму для запікання викладаємо шар картоплі з салом, зверху кладемо половину сиру Реблошон, потім знову картоплю. Решту сиру реблешон (скоринкою до картоплі).

8

Ставимо у духовку приблизно на 20 хвилин. Виймаємо та подаємо до столу!

Тартіфлет

1 думки про “Тартіфлет”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору