Тартіфлет - один з яскравих представників французької кухні. Це дуже ситна страва. У її склад входить картопля, бекон і цибуля, посипані тертим сиром Реблешон. Ароматний і ситний Тартіфлет – страва "зимова", її часто подають на гірськолижних курортах. Але Тартіфлет також чудово пасуватиме і для романтичної вечері!
Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, добре промиваємо і висушуємо чистою серветкою.
Нагріваємо олію на сковороді та пасеруємо цибулю.
Коли цибуля розтопиться, додаємо картоплю та підрум'янюємо її з усіх боків.
Коли картопля стане золотистою, додаємо сало і закінчуємо готувати. Промокаємо зайвий жир паперовим рушничком.
Зішкрябуємо шкірку з реблешона і розрізаємо його навпіл.
Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо форму для запікання, натираючи дно і боки очищеним зубчиком часнику.
У форму для запікання викладаємо шар картоплі з салом, зверху кладемо половину сиру Реблошон, потім знову картоплю. Решту сиру реблешон (скоринкою до картоплі).
Ставимо у духовку приблизно на 20 хвилин. Виймаємо та подаємо до столу!
Інгредієнти
Кроки рецепта
Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, добре промиваємо і висушуємо чистою серветкою.
Нагріваємо олію на сковороді та пасеруємо цибулю.
Коли цибуля розтопиться, додаємо картоплю та підрум'янюємо її з усіх боків.
Коли картопля стане золотистою, додаємо сало і закінчуємо готувати. Промокаємо зайвий жир паперовим рушничком.
Зішкрябуємо шкірку з реблешона і розрізаємо його навпіл.
Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо форму для запікання, натираючи дно і боки очищеним зубчиком часнику.
У форму для запікання викладаємо шар картоплі з салом, зверху кладемо половину сиру Реблошон, потім знову картоплю. Решту сиру реблешон (скоринкою до картоплі).
Ставимо у духовку приблизно на 20 хвилин. Виймаємо та подаємо до столу!
{Хочу ще}