Тарт татен

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка2 годs 40 хвПриготування1 годЗагальний час3 годs 40 хв

Класика французької кухні. Секрет полягає в тому, що тарт готується тістом догори, а яблучною начинкою донизу, що дає можливість яблуками карамелізуватись і отримати особливий аромат. Вибирайте сорт яблук з твердою, пружною м’якоттю та кислуватим смаком, так тарт не буде надто приторним та триматиме форму.

Начинка:
 1,50 кг кислуватих яблук (Ранети, Голден або Гала)
 30 гр вершкового масла
 140 гр цукру
Тісто:
 90 гр вершкового масла
 190 гр борошна
 1 щіпка солі
1

Приготувати тісто: масло нарізати дрібними шматочками, додати сіль, муку та ретельно перетерти кінчиками пальців, щоби суміш стала схожою на пісок. Тоді додати 3 ст. л. води і замісити однорідне тісто. Сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 год.

2

Духовку нагріти до 180 градусів. Яблука почистити, розрізати на половинки і викинути серединки.

3

У формі, в якій випікатиметься тарт, розтопити 100 гр цукру з 1 ст.л. води і, помішуючи, готувати, поки цукор не почне карамелізуватись. Зняти з вогню.

4

Щільно викласти у форму яблука, округлою стороною на карамель. Зверху на яблука викласти масло, нарізане на дуже дрібні шматочки та притрусити рештою цукру. Поставити в духовку на 45 хв. Дістати і дати трохи охолонути.

5

Дістати тісто з холодильника і розкачати диск товщиною 5 мм та трохи більшого діаметру, ніж форма для випікання, в якій готувались яблука. Зробити декілька проколів виделкою і накрити тістом форму з яблуками так, щоби краї коржа утворювали бортик навколо яблук і щоби при перекиданні яблука були ніби всередині коржа з тіста.

6

Випікати протягом 30-35 хв при температурі 180 градусів. Коли тісто буде готове, виключити духовку і залишити тарт вистигати всередині духовки з відкритими дверцятами. Подавати теплим, перекинувши догори дном на тацю.

7

Чудово смакує з кулькою ванільного морозива.

Інгредієнти

Начинка:
 1,50 кг кислуватих яблук (Ранети, Голден або Гала)
 30 гр вершкового масла
 140 гр цукру
Тісто:
 90 гр вершкового масла
 190 гр борошна
 1 щіпка солі

Кроки рецепта

1

Приготувати тісто: масло нарізати дрібними шматочками, додати сіль, муку та ретельно перетерти кінчиками пальців, щоби суміш стала схожою на пісок. Тоді додати 3 ст. л. води і замісити однорідне тісто. Сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 год.

2

Духовку нагріти до 180 градусів. Яблука почистити, розрізати на половинки і викинути серединки.

3

У формі, в якій випікатиметься тарт, розтопити 100 гр цукру з 1 ст.л. води і, помішуючи, готувати, поки цукор не почне карамелізуватись. Зняти з вогню.

4

Щільно викласти у форму яблука, округлою стороною на карамель. Зверху на яблука викласти масло, нарізане на дуже дрібні шматочки та притрусити рештою цукру. Поставити в духовку на 45 хв. Дістати і дати трохи охолонути.

5

Дістати тісто з холодильника і розкачати диск товщиною 5 мм та трохи більшого діаметру, ніж форма для випікання, в якій готувались яблука. Зробити декілька проколів виделкою і накрити тістом форму з яблуками так, щоби краї коржа утворювали бортик навколо яблук і щоби при перекиданні яблука були ніби всередині коржа з тіста.

6

Випікати протягом 30-35 хв при температурі 180 градусів. Коли тісто буде готове, виключити духовку і залишити тарт вистигати всередині духовки з відкритими дверцятами. Подавати теплим, перекинувши догори дном на тацю.

7

Чудово смакує з кулькою ванільного морозива.

Тарт татен

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору