Табуле

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування2 годsЗагальний час2 годs 20 хв

Табуле - класична страва ліванської кухні. Цей холодний салат, в якому поєднані освіжаючий смак м’яти з овочами і булгуром, доповнені легкою кислинкою лимона, ідеально смакуватиме в жарку пору. Готується просто і швидко, але потрібно передбачити пару годин на охолодження.

 300 гр булгуру
 2 помідори, нарізані кубиками
 1 огірок, дрібно нарізаний
 0,50 синьої цибулини, дрібно накришеної
 1 невеликий пучок петрушки
 1 невеликий пучок м’яти
 сік з 1 лимона
 4 ст. л. оливкової олії
 сіль, перець
1

На великому вогні довести до кипіння 500 мл води з 0.5 чайною ложкою солі і 2 ложками олії. Коли закипить, залити цією сумішшю булгур в каструлі і залишити на 1 годину.

2

У великій мисці збити решту олії з лимонним соком, 0.5 чайної ложки солі і свіжозмеленим перцем. Додати булгур і ретельно вимішати. Додати м’яту, петрушку, помідори, огірок і цибулю. Ретельно перемішати.

3

Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 год. Подавати холодним.

Інгредієнти

 300 гр булгуру
 2 помідори, нарізані кубиками
 1 огірок, дрібно нарізаний
 0,50 синьої цибулини, дрібно накришеної
 1 невеликий пучок петрушки
 1 невеликий пучок м’яти
 сік з 1 лимона
 4 ст. л. оливкової олії
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

На великому вогні довести до кипіння 500 мл води з 0.5 чайною ложкою солі і 2 ложками олії. Коли закипить, залити цією сумішшю булгур в каструлі і залишити на 1 годину.

2

У великій мисці збити решту олії з лимонним соком, 0.5 чайної ложки солі і свіжозмеленим перцем. Додати булгур і ретельно вимішати. Додати м’яту, петрушку, помідори, огірок і цибулю. Ретельно перемішати.

3

Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 год. Подавати холодним.

Табуле

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору