Традиційно такий сирний соус подають до макаронів, проте за бажання можете подавати його до чого завгодно - страв з м'яса, птиці, до найрізноманітніших закусок, чіпсів... Словом, універсальний соус, рецепт якого знадобиться кожному.
Розтоплюємо масло в каструлі на середньому вогні.
Додаємо борошно в розтоплене вершкове масло.
Збиваємо вершкове масло і муку до однорідної маси, не знімаючи каструльку з вогню.
Тонкою цівочкою вливаємо молоко, продовжуючи збивати. Продовжуємо збивати та прогрівати, поки суміш не набуде консистенції кетчупу.
Додаємо сир (тертий або скибочками).
Тримаємо на вогні та продовжуємо збивати, поки сир повністю не розплавиться. Як тільки сир розплавиться – знімаємо з вогню. Сирний соус готовий!
Інгредієнти
Кроки рецепта
Розтоплюємо масло в каструлі на середньому вогні.
Додаємо борошно в розтоплене вершкове масло.
Збиваємо вершкове масло і муку до однорідної маси, не знімаючи каструльку з вогню.
Тонкою цівочкою вливаємо молоко, продовжуючи збивати. Продовжуємо збивати та прогрівати, поки суміш не набуде консистенції кетчупу.
Додаємо сир (тертий або скибочками).
Тримаємо на вогні та продовжуємо збивати, поки сир повністю не розплавиться. Як тільки сир розплавиться – знімаємо з вогню. Сирний соус готовий!