Сирний соус

сирний соус
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування30 хвЗагальний час45 хв

Традиційно такий сирний соус подають до макаронів, проте за бажання можете подавати його до чого завгодно - страв з м'яса, птиці, до найрізноманітніших закусок, чіпсів... Словом, універсальний соус, рецепт якого знадобиться кожному.

 2 ч. л. вершкового масла
 2 ч. л. борошна
 0,50 ч. л. солі
 150 гр сиру
 350 мл молока
1

Розтоплюємо масло в каструлі на середньому вогні.

2

Додаємо борошно в розтоплене вершкове масло.

3

Збиваємо вершкове масло і муку до однорідної маси, не знімаючи каструльку з вогню.

4

Тонкою цівочкою вливаємо молоко, продовжуючи збивати. Продовжуємо збивати та прогрівати, поки суміш не набуде консистенції кетчупу.

5

Додаємо сир (тертий або скибочками).

6

Тримаємо на вогні та продовжуємо збивати, поки сир повністю не розплавиться. Як тільки сир розплавиться – знімаємо з вогню. Сирний соус готовий!

Інгредієнти

 2 ч. л. вершкового масла
 2 ч. л. борошна
 0,50 ч. л. солі
 150 гр сиру
 350 мл молока

Кроки рецепта

1

Розтоплюємо масло в каструлі на середньому вогні.

2

Додаємо борошно в розтоплене вершкове масло.

3

Збиваємо вершкове масло і муку до однорідної маси, не знімаючи каструльку з вогню.

4

Тонкою цівочкою вливаємо молоко, продовжуючи збивати. Продовжуємо збивати та прогрівати, поки суміш не набуде консистенції кетчупу.

5

Додаємо сир (тертий або скибочками).

6

Тримаємо на вогні та продовжуємо збивати, поки сир повністю не розплавиться. Як тільки сир розплавиться – знімаємо з вогню. Сирний соус готовий!

Сирний соус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору