Сирна запіканка з манкою

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 год 20 хвЗагальний час1 год 35 хв

Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися та протерти сир через сито. У сирну масу додається манна крупа з молоком, завдяки чому запіканка виходить ніжною та добре тримає форму.

 300 гр домашнього сиру
 2 яйця
 60 мл молока
 30 гр манної крупи
 2 ст. л. цукру
 Щіпка солі
 1 ч. л. вершкового масла (для змащування форми)
1

Манну крупу насипаємо в миску та заливаємо молоком. Перемішаємо та відставимо на 30 хвилин для набухання.

2

Для цієї запіканки сир обов'язково перетираємо через металеве сито. Цей етап дуже важливий для отримання смачної запіканки. Сир після перетирання має бути дрібненьким та повітряним.

3

У перетертий сир перекладаємо манку з молоком.

4

Додаємо яйця, всипаємо цукор і сіль.

5

Перемішуємо інгредієнти сирної запіканки з манкою до отримання однорідної сирної маси.

6

Бортики та дно форми для запікання змащуємо вершковим маслом.

7

Викладаємо сирну масу в підготовлену форму та розрівнюємо поверхню.

8

Ставимо сирну запіканку з манкою у заздалегідь розігріту духовку до 170°С. Випікаємо орієнтовно 45-50 хвилин.

9

Щоб запіканка краще тримала форму під час нарізання, даємо їй добре охолонути.

Пишна сирна запіканка з манкою – кулінарні поради

Дієтичну сирну запіканку з манкою можна приготувати і без цукру.  

Додаткові компоненти для сирної маси перед випічкою – яблука, вишні, апельсини або банани, надають сирній запіканці з манкою вишуканого смаку.

З чим подавати сирну запіканку з манкою

Ніжна сирна запіканка з манкою добре смакує зі сметаною, варенням або повидлом, будь-якими ягодами.

Коли сирна запіканка повністю охолоне, її можна прикрасити кремом – збитою сметаною з цукром та ваніллю.

Інгредієнти

 300 гр домашнього сиру
 2 яйця
 60 мл молока
 30 гр манної крупи
 2 ст. л. цукру
 Щіпка солі
 1 ч. л. вершкового масла (для змащування форми)

Кроки рецепта

1

Манну крупу насипаємо в миску та заливаємо молоком. Перемішаємо та відставимо на 30 хвилин для набухання.

2

Для цієї запіканки сир обов'язково перетираємо через металеве сито. Цей етап дуже важливий для отримання смачної запіканки. Сир після перетирання має бути дрібненьким та повітряним.

3

У перетертий сир перекладаємо манку з молоком.

4

Додаємо яйця, всипаємо цукор і сіль.

5

Перемішуємо інгредієнти сирної запіканки з манкою до отримання однорідної сирної маси.

6

Бортики та дно форми для запікання змащуємо вершковим маслом.

7

Викладаємо сирну масу в підготовлену форму та розрівнюємо поверхню.

8

Ставимо сирну запіканку з манкою у заздалегідь розігріту духовку до 170°С. Випікаємо орієнтовно 45-50 хвилин.

9

Щоб запіканка краще тримала форму під час нарізання, даємо їй добре охолонути.

Сирна запіканка з манкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору