Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися та протерти сир через сито. У сирну масу додається манна крупа з молоком, завдяки чому запіканка виходить ніжною та добре тримає форму.
Манну крупу насипаємо в миску та заливаємо молоком. Перемішаємо та відставимо на 30 хвилин для набухання.
Для цієї запіканки сир обов'язково перетираємо через металеве сито. Цей етап дуже важливий для отримання смачної запіканки. Сир після перетирання має бути дрібненьким та повітряним.
У перетертий сир перекладаємо манку з молоком.
Додаємо яйця, всипаємо цукор і сіль.
Перемішуємо інгредієнти сирної запіканки з манкою до отримання однорідної сирної маси.
Бортики та дно форми для запікання змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо сирну масу в підготовлену форму та розрівнюємо поверхню.
Ставимо сирну запіканку з манкою у заздалегідь розігріту духовку до 170°С. Випікаємо орієнтовно 45-50 хвилин.
Щоб запіканка краще тримала форму під час нарізання, даємо їй добре охолонути.
Пишна сирна запіканка з манкою – кулінарні поради
Дієтичну сирну запіканку з манкою можна приготувати і без цукру.
Додаткові компоненти для сирної маси перед випічкою – яблука, вишні, апельсини або банани, надають сирній запіканці з манкою вишуканого смаку.
З чим подавати сирну запіканку з манкою
Ніжна сирна запіканка з манкою добре смакує зі сметаною, варенням або повидлом, будь-якими ягодами.
Коли сирна запіканка повністю охолоне, її можна прикрасити кремом – збитою сметаною з цукром та ваніллю.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Манну крупу насипаємо в миску та заливаємо молоком. Перемішаємо та відставимо на 30 хвилин для набухання.
Для цієї запіканки сир обов'язково перетираємо через металеве сито. Цей етап дуже важливий для отримання смачної запіканки. Сир після перетирання має бути дрібненьким та повітряним.
У перетертий сир перекладаємо манку з молоком.
Додаємо яйця, всипаємо цукор і сіль.
Перемішуємо інгредієнти сирної запіканки з манкою до отримання однорідної сирної маси.
Бортики та дно форми для запікання змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо сирну масу в підготовлену форму та розрівнюємо поверхню.
Ставимо сирну запіканку з манкою у заздалегідь розігріту духовку до 170°С. Випікаємо орієнтовно 45-50 хвилин.
Щоб запіканка краще тримала форму під час нарізання, даємо їй добре охолонути.