Соус терияки

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування20 хвЗагальний час30 хв

Соус терияки – популярний у всьому світі пікантний японський солодко-солоний соус. Його використовують у приготуванні різних страв, тому корисно завжди мати соус під рукою. Розказуємо, як легко приготувати соус терияки в домашніх умовах.

 150 мл соусу соєвого
 3 ч. л. крохмалю картопляного
 1 ст. л. меду
 1 ст. л. оцету білого винного
 1 ч. л. сушеного імбиру
 1 ч. л. часника
 4 ч. л. цукру
 80 мл води
 2 ч. л. олії оливкової
1

На вогонь поставимо сковороду з товстим дном. Спочатку увіллємо соєвий соус, потім додаємо цукор, сушений імбир і часник.

2

Додаємо винний оцет, оливкову олію та мед, перемішуємо та продовжуємо нагрівати суміш.

3

Доводимо соус терияки до кипіння, періодично помішуючи.

4

У склянку насипаємо крохмаль і наливаємо воду, змішуємо інгредієнти.

5

Виливаємо отриману масу в гарячий соус, перемішуємо та знімаємо сковороду з вогню.

6

Соус терияки проціджуємо через дрібне сито. Після охолодження переливаємо у зручну ємність для зберігання в холодильнику.

Соус терияки – для особливого смаку страв

Соус терияки здебільшого використовують у стравах японської кухні. Його подають до ролів або локшини, використовують у маринаді для м'яса та риби, як доповнення до овочевих рагу та інших страв. 

Приготування соусу терияки

Рецепт соусу терияки тільки на перший погляд може здатися складним. Оскільки в його основу вже закладений готовий соєвий соус, залишається тільки посилити його смак додатковими прянощами і надати густої консистенції.

Єдиної технології приготування соусу терияки не існує, кожен кухар привносить щось своє. Апельсин, кунжут, вино – різні компоненти надають соусу терияки особливого смаку.

Інгредієнти

 150 мл соусу соєвого
 3 ч. л. крохмалю картопляного
 1 ст. л. меду
 1 ст. л. оцету білого винного
 1 ч. л. сушеного імбиру
 1 ч. л. часника
 4 ч. л. цукру
 80 мл води
 2 ч. л. олії оливкової

Кроки рецепта

1

На вогонь поставимо сковороду з товстим дном. Спочатку увіллємо соєвий соус, потім додаємо цукор, сушений імбир і часник.

2

Додаємо винний оцет, оливкову олію та мед, перемішуємо та продовжуємо нагрівати суміш.

3

Доводимо соус терияки до кипіння, періодично помішуючи.

4

У склянку насипаємо крохмаль і наливаємо воду, змішуємо інгредієнти.

5

Виливаємо отриману масу в гарячий соус, перемішуємо та знімаємо сковороду з вогню.

6

Соус терияки проціджуємо через дрібне сито. Після охолодження переливаємо у зручну ємність для зберігання в холодильнику.

Соус терияки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору