Соус песто

АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування10 хвЗагальний час20 хв

Ніколи ніякий магазинний соус песто не зрівняється з свіжим, домашнім, ароматним песто, який ви приготували своїми руками. В сезон свіжий базилік на базарі зовсім не дорогий, а кедрові горішки, хоч і не дешевий продукт, але нехай вас не відлякують. Їх потрібно зовсім чуть-чуть, а смак вони додадуть неповторний. Отож – гайда на базар за базиліком та діставайте з комори бабусину ступку!

На 150 мл
 Великий пучок базиліку (обірвати листя, його має бути не менше 75 гр)
 2 зубці часнику, почистити
 1 ст.л. кедрових горішків
 2 ст. л. тертого пармезану
 100 мл оливкової олії
1

Звісно, можна скористатись ступкою, але якщо ви надаєте перевагу сучасним технологіям – підійде блендер. Базилік, часник, горішки та пармезан подрібнити, додати олію і далі продовжувати збивати до повністю однорідної суміші. Якщо ви перетираєте інгредієнти руками в ступці – спершу подрібніть всі тверді, а тоді введіть олію і ретельно вимішайте.

2

Якщо бракує солі – посоліть.

Свіжий песто зберігається в холодильнику протягом тижня в закритій баночці, проте він може трохи змінити колір.

Інгредієнти

На 150 мл
 Великий пучок базиліку (обірвати листя, його має бути не менше 75 гр)
 2 зубці часнику, почистити
 1 ст.л. кедрових горішків
 2 ст. л. тертого пармезану
 100 мл оливкової олії

Кроки рецепта

1

Звісно, можна скористатись ступкою, але якщо ви надаєте перевагу сучасним технологіям – підійде блендер. Базилік, часник, горішки та пармезан подрібнити, додати олію і далі продовжувати збивати до повністю однорідної суміші. Якщо ви перетираєте інгредієнти руками в ступці – спершу подрібніть всі тверді, а тоді введіть олію і ретельно вимішайте.

2

Якщо бракує солі – посоліть.

Соус песто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори