Смажена риба тілапія

Смажені тілапія
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування35 хвЗагальний час45 хв

У деяких ресторанах на узбережжі Галілейського моря подають страву «риба Св. Петра», хоча достеменно невідомо, чи саме рибу тілапію ловив апостол. Тілапія – дуже смачна риба, майже без кісток, з великим вмістом білку. Існує понад 100 її різновидів. Смакує вона у будь-якому вигляді – смажена й запечена, з овочами або у клярі.

 400 гр тілапії
 70 гр твердого сиру
 3 ст. л. майонезу
 30 гр вершкового масла
 2 ст. л. лимонного соку
 сіль, перець, спеції до риби
1

Філе тілапії вкладаємо у форму для запікання, змащену олією, й ставимо у духовку на 15-20 хвилин при температурі 180°С.

Риба тілапія

2

Поки рибка запікається, натираємо сир на дрібній терці. Додаємо до нього майонез, м’яке вершкове масло, лимонний сік, спеції й ретельно розтираємо суміш.

3

Виймаємо тілапію з духовки, перевертаємо й змащуємо підготовленим густим соусом.

4

Прикрашаємо тілапію з сиром зеленню, доповнюємо свіжими овочами.

Смажені тілапія

Риба тілапія на картопляній подушці за 20 хвилин

Навіть таку просту страву, як тілапія на картопляній подушці можна приготувати й подати дуже оригінально. Достатньо відварену картоплю порізати скибочками, зверху укласти філе з кільцями цибулі й запекти у духовці. Чудова страва – риба тілапія з гарніром за мінімум часу! 

Тілапія – рецепт приготування у листковому тісті

Цей рецепт можна сміло вважати універсальним. Натираємо філе тілапії сіллю, спеціями. Тим часом розрізаємо листкове тісто на прямокутні шматочки розміром трішки більше довжини рибки. Кладемо філейку на тісто, зверху будь-яку начинку – обсмажену цибульку, суміш домашнього сиру з зеленню, тертий твердий сир з помідорами. Зверху кладемо інший шматочок тіста й защіпаємо краєчки. Запікаємо тілапію у духовці до румяної скоринки. А взагалі можна імпровізувати й взяти будь-яку рибу та будь-яке тісто.  

Інгредієнти

 400 гр тілапії
 70 гр твердого сиру
 3 ст. л. майонезу
 30 гр вершкового масла
 2 ст. л. лимонного соку
 сіль, перець, спеції до риби

Кроки рецепта

1

Філе тілапії вкладаємо у форму для запікання, змащену олією, й ставимо у духовку на 15-20 хвилин при температурі 180°С.

Риба тілапія

2

Поки рибка запікається, натираємо сир на дрібній терці. Додаємо до нього майонез, м’яке вершкове масло, лимонний сік, спеції й ретельно розтираємо суміш.

3

Виймаємо тілапію з духовки, перевертаємо й змащуємо підготовленим густим соусом.

4

Прикрашаємо тілапію з сиром зеленню, доповнюємо свіжими овочами.

Смажені тілапія

Смажена риба тілапія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори