Скумбрія, запечена у фользі

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування30 хвЗагальний час45 хв

Приготувати скумбрію запечену найкраще в рукаві або у фользі. Саме запечена скумбрія, на відміну від інших способів приготування цієї риби, вирізняється приголомшливими смаковими характеристиками.

 2 шт скумбрії мороженої
 1 шт помідор
 0,51 шт лимону
 2 ст. л. олії рослинної
 Сіль
 Перець
1

У риби відрізаємо голову, розрізаємо черевце, виймаємо нутрощі та промиваємо. Просушуємо серветками.

2

Лимон миємо, нарізаємо тонкими кружечками.

3

Помідор миємо, нарізаємо кружальцями або пів кружальцями.

4

На рибі зробимо кілька надрізів. Посолимо, поперчимо, у кожен надріз вкладемо по шматочку помідора та лимона.

5

Викладаємо скумбрію на фольгу, рясно змащуємо олією. Загортаємо у фольгу.

6

Викладаємо рибу на деко та запікаємо у заздалегідь розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин за температури 190°С.

7

Скумбрія, запечена у фользі, готова. Подавати можна гарячою та холодною, з улюбленим гарніром.

Як приготувати скумбрію запечену – корисні поради 

Краще готувати запечену скумбрію не повністю розморожену, а трохи підморожену. Так її легше різати, а страва набуває приємного смаку.

Щоб запечена скумбрія вийшла особливо смачною, не потрібно її дуже мити. Краще після миття швидко обтерти паперовою серветкою, від надлишку води риба розкисає.

Скумбрія запечена – смачні рецепти приготування

Рецепти фаршированої скумбрії, запеченої в духовці, різноманітні і кожен по-своєму цікавий та смачний.

Скумбрія, запечена в духовці у фользі, може мати кілька варіантів: з картоплею, цибулею, болгарським перцем, помідорами, сиром та грибами.  

За формою оброблення риби можна приготувати різні страви: скумбрія запечена шматочками в духовці, запечене філе скумбрії або ціла тушка запеченої скумбрії.

Інгредієнти

 2 шт скумбрії мороженої
 1 шт помідор
 0,51 шт лимону
 2 ст. л. олії рослинної
 Сіль
 Перець

Кроки рецепта

1

У риби відрізаємо голову, розрізаємо черевце, виймаємо нутрощі та промиваємо. Просушуємо серветками.

2

Лимон миємо, нарізаємо тонкими кружечками.

3

Помідор миємо, нарізаємо кружальцями або пів кружальцями.

4

На рибі зробимо кілька надрізів. Посолимо, поперчимо, у кожен надріз вкладемо по шматочку помідора та лимона.

5

Викладаємо скумбрію на фольгу, рясно змащуємо олією. Загортаємо у фольгу.

6

Викладаємо рибу на деко та запікаємо у заздалегідь розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин за температури 190°С.

7

Скумбрія, запечена у фользі, готова. Подавати можна гарячою та холодною, з улюбленим гарніром.

Скумбрія, запечена у фользі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору