Сінабони

сінабони
АвторAnnaРейтингСкладністьСередня
Підготовка50 хвПриготування25 хвЗагальний час1 год 15 хв

Сінабони, булочки з кориці з ванільною підливкою традиційні для північних регіонів Європи та Америки, користуються сьогодні особливою популярністю. В Інтернеті існує безліч рецептів та способів приготування сінабонів, а ми пропонуємо вам дуже вдалий рецепт, що, без сумніву, стане улюбленим.

<h2>Тісто на сінабони</h2>
 180 мл теплого молока
 7 гр сухих дріжджів
 50 гр цукру
 1 яйце + 1 жовток кімнатної температури
 55 гр розтопленого вершкового масла
 315 гр просіяного борошна
 ¾ ч. л. солі
<h2>Начинка на сінабони</h2>
 140 гр коричневого цукру
 півтори столові ложки кориці
 55 гр вершкового масла кімнатної температури
<h2>Помадка на сінабони</h2>
 115 гр вершкового сиру типу "Філадельфії"
 3 ст. л. вершкового масла
 90 гр цукрової пудри
 ванільний цукор або ванільний екстракт
1

Нагріти молоко до 40 градусів. Додати дріжджі, цукор, яйце, жовток та розтоплене масло. Все ретельно вимішати до повної однорідності, додати борошно і сіль і вимішувати дерев'яною лопаткою, аж поки тісто не почне набувати форми.

2

Вимісити тісто руками або комбайном протягом 8-10 хвилин.Тісто повинно формуватись в кулю і бути злегка липким, якщо воно надто липке - додайте пару ложок борошна.

3

Сформувати кулю, покласти в присипану борошном чи змазану олією посудину, накрити кухонним рушником і залишити рухатись у місці без протягів на півтори години. Тісто повинне збільшитись в розмірі вдвічі.

4

Викласти тісто на стільницю і розкачати прямокутник розміром 35x20 см. Зверху на розкачаному тісті розмастити масло, не доходячи до краю на 0.5 см.

5

У невеликій посудині змішати корицю і коричневий цукор, посипати ними тісто, втираючи цукор з корицею в масло.

6

Щільно згорнути тісто рулетом, починаючи з вужчої сторони. Покласти швом донизу, намагаючись чим щільніше склеїти краї тіста. Зрізати з кожного кінця по сантиметру-півтори.

7

Розрізати рулет гострим ножем на 9 рівних частин.

8

Викласти булочки кругом один біля одного у змащену маслом чи вистелену пергаментом форму, накрити кухонним рушником і залишити на 35-40 хв.

9

Нагріти духовку до 180 градусів. Випікати сінабони протягом 20-25 хв, поки вони не стануть легко коричневими зверху. Важливо їх не перепекти, щоби середина залишалась ніжною та м'якою.

10

Міксером збити всі інгредієнти для помадки : вершковий сир, масло, цукрову пудру та ванільний екстракт. Змастити сінабони і подавати негайно. Смачного!

Інгредієнти

<h2>Тісто на сінабони</h2>
 180 мл теплого молока
 7 гр сухих дріжджів
 50 гр цукру
 1 яйце + 1 жовток кімнатної температури
 55 гр розтопленого вершкового масла
 315 гр просіяного борошна
 ¾ ч. л. солі
<h2>Начинка на сінабони</h2>
 140 гр коричневого цукру
 півтори столові ложки кориці
 55 гр вершкового масла кімнатної температури
<h2>Помадка на сінабони</h2>
 115 гр вершкового сиру типу "Філадельфії"
 3 ст. л. вершкового масла
 90 гр цукрової пудри
 ванільний цукор або ванільний екстракт

Кроки рецепта

1

Нагріти молоко до 40 градусів. Додати дріжджі, цукор, яйце, жовток та розтоплене масло. Все ретельно вимішати до повної однорідності, додати борошно і сіль і вимішувати дерев'яною лопаткою, аж поки тісто не почне набувати форми.

2

Вимісити тісто руками або комбайном протягом 8-10 хвилин.Тісто повинно формуватись в кулю і бути злегка липким, якщо воно надто липке - додайте пару ложок борошна.

3

Сформувати кулю, покласти в присипану борошном чи змазану олією посудину, накрити кухонним рушником і залишити рухатись у місці без протягів на півтори години. Тісто повинне збільшитись в розмірі вдвічі.

4

Викласти тісто на стільницю і розкачати прямокутник розміром 35x20 см. Зверху на розкачаному тісті розмастити масло, не доходячи до краю на 0.5 см.

5

У невеликій посудині змішати корицю і коричневий цукор, посипати ними тісто, втираючи цукор з корицею в масло.

6

Щільно згорнути тісто рулетом, починаючи з вужчої сторони. Покласти швом донизу, намагаючись чим щільніше склеїти краї тіста. Зрізати з кожного кінця по сантиметру-півтори.

7

Розрізати рулет гострим ножем на 9 рівних частин.

8

Викласти булочки кругом один біля одного у змащену маслом чи вистелену пергаментом форму, накрити кухонним рушником і залишити на 35-40 хв.

9

Нагріти духовку до 180 градусів. Випікати сінабони протягом 20-25 хв, поки вони не стануть легко коричневими зверху. Важливо їх не перепекти, щоби середина залишалась ніжною та м'якою.

10

Міксером збити всі інгредієнти для помадки : вершковий сир, масло, цукрову пудру та ванільний екстракт. Змастити сінабони і подавати негайно. Смачного!

Сінабони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори