Рецепт шпундри

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка30 хвПриготування3 годsЗагальний час3 годs 30 хв

Про старовинний рецепт, як готувати шпундру – свинину з буряком, згадував ще Іван Котляревський у своїй славнозвісній Енеїді. Така духмяна м'ясна страва української кухні чудово підійде для ситної вечері – обов'язково варто спробувати!

 1 кг свинини – підчеревина або ребра
 3 буряки
 3 ст. л. пшеничного борошна
 2 цибулі
 2 скибочки житнього хліба
 4 ст. л. цукру
 600 мл теплої води
 1 часточка лимона
 1 ст. л. родзинок
 50 гр смальцю
 Перець чорний
 Сіль
1

Для шпундри використовується буряковий квас. Для його приготування натираємо 2 буряки на тертці, додаємо скибочки обсмаженого житнього хліба, цукор, родзинки та теплу воду.

2

Перекладаємо усі інгредієнти у банку, накриваємо марлею та залишаємо для бродіння на 3 дні.

3

Готовий квас проціджуємо.

4

Свинину промиємо, обсушимо, нарізаємо порційними шматочками та обваляємо в борошні.

5

Розігріємо в сковорідці смалець та обсмажимо м'ясо з двох боків до рум'яної скоринки.

6

Буряк поріжемо тонкими скибочками, полиймо лимонним соком. Потім додаємо до м'яса та перемішуємо. Свинина почне забарвлюватися в красивий рожевий колір.

7

Дрібно ріжемо цибулю, додаємо до свинини і ще раз перемішаємо.

8

Заливаємо свинину з овочами буряковим квасом. Перчимо, солимо. Накриваємо сковорідку кришкою та тушкуємо шпундру близько 1,5 години.

Шпундра – український делікатес

Свинина, приготована за рецептом шпундри, виходить ніжною, смачною та насиченого червоного кольору. 

Навіть якщо поєднання свинини з буряком вам незвичне, спробуйте – можливо, як раз ця страва буде вам до смаку.

Як подавати шпундру

Неодмінно подавайте шпундру з розсипчастою пшоняною кашею та зеленню.  

Інгредієнти

 1 кг свинини – підчеревина або ребра
 3 буряки
 3 ст. л. пшеничного борошна
 2 цибулі
 2 скибочки житнього хліба
 4 ст. л. цукру
 600 мл теплої води
 1 часточка лимона
 1 ст. л. родзинок
 50 гр смальцю
 Перець чорний
 Сіль

Кроки рецепта

1

Для шпундри використовується буряковий квас. Для його приготування натираємо 2 буряки на тертці, додаємо скибочки обсмаженого житнього хліба, цукор, родзинки та теплу воду.

2

Перекладаємо усі інгредієнти у банку, накриваємо марлею та залишаємо для бродіння на 3 дні.

3

Готовий квас проціджуємо.

4

Свинину промиємо, обсушимо, нарізаємо порційними шматочками та обваляємо в борошні.

5

Розігріємо в сковорідці смалець та обсмажимо м'ясо з двох боків до рум'яної скоринки.

6

Буряк поріжемо тонкими скибочками, полиймо лимонним соком. Потім додаємо до м'яса та перемішуємо. Свинина почне забарвлюватися в красивий рожевий колір.

7

Дрібно ріжемо цибулю, додаємо до свинини і ще раз перемішаємо.

8

Заливаємо свинину з овочами буряковим квасом. Перчимо, солимо. Накриваємо сковорідку кришкою та тушкуємо шпундру близько 1,5 години.

Рецепт шпундри

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору