Шоколадний пудинг: шикарний англійський рецепт

Шоколадний пудинг
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка30 хвПриготування10 хвЗагальний час40 хв

Взагалі пудинги родом з Великої Британії. Давним-давно вони потрапили у наш краї, сподобалися й відтак залишилися назавжди. Досвідчені кулінари радять використовувати для цього смачного десерту кукурудзяний крохмаль, так шоколадний пудинг буде повітряним і водночас швидше загустіє під час приготування.

 400 гр молока
 2 ст. л. цукру
 3 ст. л. какао
 2 ст. л. волоських горіхів
 3 ст. л. крохмалю
 100 гр гіркого шоколаду
 ванільний цукор
1

Змішуємо у каструльці з товстим дном цукор, крохмаль, какао, подрібнені
горіхи та 0,2 л молока.

2

На невеликому вогні доводимо суміш до повного розчинення, додаємо решту
молока й, продовжуючи помішувати, варимо до загустіння.

3

Знімаємо з плити, додаємо шоколад і ваніль, добре перемішуємо, щоб
шоколад повністю розтанув.

4

Викладаємо у креманки або будь-які інші формочки й відправляємо у
холодильник.

5

Подавати шоколадний пудинг можна теплим або зовсім охолодженим.

Шоколадний пудинг: швидкий десерт

Як бачимо, це дійсно швидкий десерт. І не простий, а надто простий десерт, щоб можна було щось сплутати або щось пішло не так. Якщо замість молока візьмете вершки й трішки вершкового масла, шоколадний пудинг буде ще смачніше, але й більш калорійним.

Як прикрасити шоколадний пудинг

Прикрасити та урізноманітнити шоколадний пудинг можна будь-якими відомими вам способами: свіжими або замороженими фруктами, апельсинами, ягодами, кокосовою стружкою, чорносливом. Зовсім легкий десерт, але дуже оригінальний – подати шоколадний пудинг у вафельних формочках і прикрасити будь-якою кондитерською присипкою.

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 400 гр молока
 2 ст. л. цукру
 3 ст. л. какао
 2 ст. л. волоських горіхів
 3 ст. л. крохмалю
 100 гр гіркого шоколаду
 ванільний цукор

Кроки рецепта

1

Змішуємо у каструльці з товстим дном цукор, крохмаль, какао, подрібнені
горіхи та 0,2 л молока.

2

На невеликому вогні доводимо суміш до повного розчинення, додаємо решту
молока й, продовжуючи помішувати, варимо до загустіння.

3

Знімаємо з плити, додаємо шоколад і ваніль, добре перемішуємо, щоб
шоколад повністю розтанув.

4

Викладаємо у креманки або будь-які інші формочки й відправляємо у
холодильник.

5

Подавати шоколадний пудинг можна теплим або зовсім охолодженим.

Шоколадний пудинг: шикарний англійський рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори