Взагалі пудинги родом з Великої Британії. Давним-давно вони потрапили у наш краї, сподобалися й відтак залишилися назавжди. Досвідчені кулінари радять використовувати для цього смачного десерту кукурудзяний крохмаль, так шоколадний пудинг буде повітряним і водночас швидше загустіє під час приготування.
Змішуємо у каструльці з товстим дном цукор, крохмаль, какао, подрібнені
горіхи та 0,2 л молока.
На невеликому вогні доводимо суміш до повного розчинення, додаємо решту
молока й, продовжуючи помішувати, варимо до загустіння.
Знімаємо з плити, додаємо шоколад і ваніль, добре перемішуємо, щоб
шоколад повністю розтанув.
Викладаємо у креманки або будь-які інші формочки й відправляємо у
холодильник.
Подавати шоколадний пудинг можна теплим або зовсім охолодженим.
Шоколадний пудинг: швидкий десерт
Як бачимо, це дійсно швидкий десерт. І не простий, а надто простий десерт, щоб можна було щось сплутати або щось пішло не так. Якщо замість молока візьмете вершки й трішки вершкового масла, шоколадний пудинг буде ще смачніше, але й більш калорійним.
Як прикрасити шоколадний пудинг
Прикрасити та урізноманітнити шоколадний пудинг можна будь-якими відомими вам способами: свіжими або замороженими фруктами, апельсинами, ягодами, кокосовою стружкою, чорносливом. Зовсім легкий десерт, але дуже оригінальний – подати шоколадний пудинг у вафельних формочках і прикрасити будь-якою кондитерською присипкою.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Змішуємо у каструльці з товстим дном цукор, крохмаль, какао, подрібнені
горіхи та 0,2 л молока.
На невеликому вогні доводимо суміш до повного розчинення, додаємо решту
молока й, продовжуючи помішувати, варимо до загустіння.
Знімаємо з плити, додаємо шоколад і ваніль, добре перемішуємо, щоб
шоколад повністю розтанув.
Викладаємо у креманки або будь-які інші формочки й відправляємо у
холодильник.
Подавати шоколадний пудинг можна теплим або зовсім охолодженим.