Шоколадний брауні

шоколадний брауні
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 25 хв

Насичений шоколадно-горіховий смак, швидкість та простота в приготуванні, універсальність подачі - все це наш ідеальний рецепт класичного шоколадного брауні. Легендарний десерт, що ніколи вас не зрадить. Його можна подавати гарячим з кулькою морозива, вистудити і нарізавши квадратиками, брати з собою в дорогу, до школи, на роботу і просто частувати тих, кого любимо.

 200 гр Кулінарного або звичайного шоколаду
 100 гр Горіхів (волоських, лісових, пекан, мигдалю)
 150 гр Вершкового масла
 150 гр Борошна
 150 гр Цукру 2
 2 шт Яйця
 Ванільний цукор
 Щіпка солі, щіпка соди
1

Нагріти духовку до 180 градусів.

2

Подрібнити шоколад, помістити в посудину, відповідну для мікрохвильової печі чи для водяної бані, додати масло і розтопити (1.5 хв в мікрохвильовій печі). Якщо розтоплювати на водяній бані, то слідкувати, щоби дно посудини з шоколадом не було занурене у воду. Коли шоколад з маслом розтануть, вимішати масу до однорідності.

3

Окремо збити яйця з цукром і ваніллю до однорідної, гладкої маси і змішати разом з шоколадом.

4

Додати муку з сіллю та содою. Вимішати.

5

Грубо нарізати горіхи, жменьку відкласти, а решту додати до маси.

6

Вилити тісто у змащену маслом форму діаметром біля 20 см. Присипати залишками горіхів.

7

Випікати 25 хв. Перевірити готовність зубочисткою - проколоти тісто посередині, якщо зубочистка вийде фактично сухою і чистою, то брауні готовий.

Інгредієнти

 200 гр Кулінарного або звичайного шоколаду
 100 гр Горіхів (волоських, лісових, пекан, мигдалю)
 150 гр Вершкового масла
 150 гр Борошна
 150 гр Цукру 2
 2 шт Яйця
 Ванільний цукор
 Щіпка солі, щіпка соди

Кроки рецепта

1

Нагріти духовку до 180 градусів.

2

Подрібнити шоколад, помістити в посудину, відповідну для мікрохвильової печі чи для водяної бані, додати масло і розтопити (1.5 хв в мікрохвильовій печі). Якщо розтоплювати на водяній бані, то слідкувати, щоби дно посудини з шоколадом не було занурене у воду. Коли шоколад з маслом розтануть, вимішати масу до однорідності.

3

Окремо збити яйця з цукром і ваніллю до однорідної, гладкої маси і змішати разом з шоколадом.

4

Додати муку з сіллю та содою. Вимішати.

5

Грубо нарізати горіхи, жменьку відкласти, а решту додати до маси.

6

Вилити тісто у змащену маслом форму діаметром біля 20 см. Присипати залишками горіхів.

7

Випікати 25 хв. Перевірити готовність зубочисткою - проколоти тісто посередині, якщо зубочистка вийде фактично сухою і чистою, то брауні готовий.

Шоколадний брауні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору