Самбук із абрикосів

blank
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка40 хвПриготування4 годsЗагальний час4 годs 40 хв

Самбук – це повітряний десерт на основі фруктового пюре та збитих яєчних білків, з додаванням желатину. Абрикосовий самбук – ніжний, солодкий мус-желе з легкою кислинкою.

 500 гр абрикосів
 2 яйця
 100 гр цукру
 2 ч. л. желатину
 6 ст. л. води
 М'ята свіжа (для прикраси) – кілька листків
1

Желатин замочуємо у 3-4 ст. л води (близько 40 мл) на 10-15 хвилин до набухання. Потім трохи нагріваємо воду до повного розчинення гранул желатину.

2

Абрикоси миємо, обсушуємо та виймаємо кісточки. Нарізаємо абрикоси шматочками.

3

Додаємо 20-30 мл води в каструлю з абрикосами і ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15-20 хвилин, доки абрикоси не стануть м'якими.

4

Додаємо в каструлю цукор, перемішуємо до повного розчинення. Вимикаємо вогонь.

5

Якщо абрикоси дуже солодкі, кількість цукру можна зменшити.

6

Блендером робимо рідке абрикосове пюре. Охолоджуємо його до кімнатної температури.

7

Вводимо в солодку абрикосову масу розчинений у воді желатин та перемішуємо.

8

Відокремлюємо білки від жовтків. Викладаємо яєчні білки в чашу для збивання. Жовтки не знадобляться.

9

Збиваємо яєчні білки вінчиком до густої піни.

10

Вводимо збиті білки в абрикосову масу, що охолола, акуратно перемішуючи ложкою знизу вгору.

11

Маса для самбука виходить ніжною, повітряною, з ложки падає великими краплями.

12

Наповнюємо абрикосовою масою склянки і креманки. Ставимо їх у холодильник на 3-4 години, до застигання.

13

Самбук із абрикосів готовий. Абрикоси для прикрашання нарізаємо частинками, м'яту промиваємо та обсушуємо.

Абрикосовий самбук добре тримає форму, але не має тієї "гумової" консистенції, яка зазвичай відчувається в желе. Смачний, легкий та красивий десерт для будь-якого застілля.

Інгредієнти

 500 гр абрикосів
 2 яйця
 100 гр цукру
 2 ч. л. желатину
 6 ст. л. води
 М'ята свіжа (для прикраси) – кілька листків

Кроки рецепта

1

Желатин замочуємо у 3-4 ст. л води (близько 40 мл) на 10-15 хвилин до набухання. Потім трохи нагріваємо воду до повного розчинення гранул желатину.

2

Абрикоси миємо, обсушуємо та виймаємо кісточки. Нарізаємо абрикоси шматочками.

3

Додаємо 20-30 мл води в каструлю з абрикосами і ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15-20 хвилин, доки абрикоси не стануть м'якими.

4

Додаємо в каструлю цукор, перемішуємо до повного розчинення. Вимикаємо вогонь.

5

Якщо абрикоси дуже солодкі, кількість цукру можна зменшити.

6

Блендером робимо рідке абрикосове пюре. Охолоджуємо його до кімнатної температури.

7

Вводимо в солодку абрикосову масу розчинений у воді желатин та перемішуємо.

8

Відокремлюємо білки від жовтків. Викладаємо яєчні білки в чашу для збивання. Жовтки не знадобляться.

9

Збиваємо яєчні білки вінчиком до густої піни.

10

Вводимо збиті білки в абрикосову масу, що охолола, акуратно перемішуючи ложкою знизу вгору.

11

Маса для самбука виходить ніжною, повітряною, з ложки падає великими краплями.

12

Наповнюємо абрикосовою масою склянки і креманки. Ставимо їх у холодильник на 3-4 години, до застигання.

13

Самбук із абрикосів готовий. Абрикоси для прикрашання нарізаємо частинками, м'яту промиваємо та обсушуємо.

Абрикосовий самбук добре тримає форму, але не має тієї "гумової" консистенції, яка зазвичай відчувається в желе. Смачний, легкий та красивий десерт для будь-якого застілля.

Самбук із абрикосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору