Самбук – це повітряний десерт на основі фруктового пюре та збитих яєчних білків, з додаванням желатину. Абрикосовий самбук – ніжний, солодкий мус-желе з легкою кислинкою.
Желатин замочуємо у 3-4 ст. л води (близько 40 мл) на 10-15 хвилин до набухання. Потім трохи нагріваємо воду до повного розчинення гранул желатину.
Абрикоси миємо, обсушуємо та виймаємо кісточки. Нарізаємо абрикоси шматочками.
Додаємо 20-30 мл води в каструлю з абрикосами і ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15-20 хвилин, доки абрикоси не стануть м'якими.
Додаємо в каструлю цукор, перемішуємо до повного розчинення. Вимикаємо вогонь.
Якщо абрикоси дуже солодкі, кількість цукру можна зменшити.
Блендером робимо рідке абрикосове пюре. Охолоджуємо його до кімнатної температури.
Вводимо в солодку абрикосову масу розчинений у воді желатин та перемішуємо.
Відокремлюємо білки від жовтків. Викладаємо яєчні білки в чашу для збивання. Жовтки не знадобляться.
Збиваємо яєчні білки вінчиком до густої піни.
Вводимо збиті білки в абрикосову масу, що охолола, акуратно перемішуючи ложкою знизу вгору.
Маса для самбука виходить ніжною, повітряною, з ложки падає великими краплями.
Наповнюємо абрикосовою масою склянки і креманки. Ставимо їх у холодильник на 3-4 години, до застигання.
Самбук із абрикосів готовий. Абрикоси для прикрашання нарізаємо частинками, м'яту промиваємо та обсушуємо.
Абрикосовий самбук добре тримає форму, але не має тієї "гумової" консистенції, яка зазвичай відчувається в желе. Смачний, легкий та красивий десерт для будь-якого застілля.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Желатин замочуємо у 3-4 ст. л води (близько 40 мл) на 10-15 хвилин до набухання. Потім трохи нагріваємо воду до повного розчинення гранул желатину.
Абрикоси миємо, обсушуємо та виймаємо кісточки. Нарізаємо абрикоси шматочками.
Додаємо 20-30 мл води в каструлю з абрикосами і ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15-20 хвилин, доки абрикоси не стануть м'якими.
Додаємо в каструлю цукор, перемішуємо до повного розчинення. Вимикаємо вогонь.
Якщо абрикоси дуже солодкі, кількість цукру можна зменшити.
Блендером робимо рідке абрикосове пюре. Охолоджуємо його до кімнатної температури.
Вводимо в солодку абрикосову масу розчинений у воді желатин та перемішуємо.
Відокремлюємо білки від жовтків. Викладаємо яєчні білки в чашу для збивання. Жовтки не знадобляться.
Збиваємо яєчні білки вінчиком до густої піни.
Вводимо збиті білки в абрикосову масу, що охолола, акуратно перемішуючи ложкою знизу вгору.
Маса для самбука виходить ніжною, повітряною, з ложки падає великими краплями.
Наповнюємо абрикосовою масою склянки і креманки. Ставимо їх у холодильник на 3-4 години, до застигання.
Самбук із абрикосів готовий. Абрикоси для прикрашання нарізаємо частинками, м'яту промиваємо та обсушуємо.
Абрикосовий самбук добре тримає форму, але не має тієї "гумової" консистенції, яка зазвичай відчувається в желе. Смачний, легкий та красивий десерт для будь-якого застілля.