Рибні котлети

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка30 хвПриготування30 хвЗагальний час1 год

Рибні котлети – це ароматна, неймовірно смачна та дієтична страва. Вони на тривалий час насичують організм, ідеально поєднується з різноманітними гарнірами та соусами. Ніжні рибні котлети стануть чудовою альтернативою звичайній смаженій рибі.

 500 гр філе минтая
 6 шматочків білого хлібу
 100 гр молока
 1 шт яйце куряче
 1 шт цибулі ріпчастої
 2 ст. л. олії соняшникової
 Сіль, чорний перець, кріп
 Сухарі панірувальні
1

Для приготування рибних котлет філе минтая промиваємо холодною водою і просушуємо. Потім ріжемо на середні шматочки.

2

Очищаємо від лушпиння цибулю та ділимо її на дві частини.

3

Половину цибулі нарізаємо маленькими шматочками та смажимо до прозорості на розігрітій соняшниковій олії. Вона додасть котлетам особливої солодкості та смаку.

4

Минтай перекручуємо разом із другою половинкою цибулі через м'ясорубку із середньою решіткою.

5

Замочуємо в молоці скибочки білого хліба. Потім їх добре віджимаємо, перекручуємо на м’ясорубці та кладемо в рибний фарш.

6

Додаємо у фарш куряче яйце, подрібнений свіжий кріп і смажену цибулю. Посипаємо фарш для рибних котлет сіллю та чорним перцем і рукою добре замішуємо.

7

Щоб котлети було легше ліпити, і вони зберегли форму під час смаження, поставимо фарш у холодильник на 20-30 хвилин.

8

Руками, змоченими в холодній воді, або за допомогою ложки, робимо з фаршу красиві однакові котлетки.

9

Насипаємо у мисочку панірувальні сухарі й кожну котлету обвалюємо в них.

10

Смажимо рибні котлети у розігрітій соняшниковій олії до отримання рум'яної скоринки з обох боків.

11

Додаємо до рибних котлет на гарнір картоплю або рис і подаємо. Смачного!

Рибні котлети – поради при приготуванні 

Заморожену рибу попередньо потрібно розморозити, краще – у холодильнику.

Філе великої риби чудово підходить для рибних котлет. А ось невелику річкову рибу з великою кількістю дрібних кісток краще двічі пропустити через м'ясорубку.

Фарш псується дуже швидко, тож робіть його безпосередньо перед приготуванням рибних котлет.

Рибні котлети в духовці

Щоб рибні котлети в духовці вийшли більш соковитими, потрібно додати до фаршу 5-8 г вершкового масла або свинячого сала на кожні 100 г фаршу.

Інгредієнти

 500 гр філе минтая
 6 шматочків білого хлібу
 100 гр молока
 1 шт яйце куряче
 1 шт цибулі ріпчастої
 2 ст. л. олії соняшникової
 Сіль, чорний перець, кріп
 Сухарі панірувальні

Кроки рецепта

1

Для приготування рибних котлет філе минтая промиваємо холодною водою і просушуємо. Потім ріжемо на середні шматочки.

2

Очищаємо від лушпиння цибулю та ділимо її на дві частини.

3

Половину цибулі нарізаємо маленькими шматочками та смажимо до прозорості на розігрітій соняшниковій олії. Вона додасть котлетам особливої солодкості та смаку.

4

Минтай перекручуємо разом із другою половинкою цибулі через м'ясорубку із середньою решіткою.

5

Замочуємо в молоці скибочки білого хліба. Потім їх добре віджимаємо, перекручуємо на м’ясорубці та кладемо в рибний фарш.

6

Додаємо у фарш куряче яйце, подрібнений свіжий кріп і смажену цибулю. Посипаємо фарш для рибних котлет сіллю та чорним перцем і рукою добре замішуємо.

7

Щоб котлети було легше ліпити, і вони зберегли форму під час смаження, поставимо фарш у холодильник на 20-30 хвилин.

8

Руками, змоченими в холодній воді, або за допомогою ложки, робимо з фаршу красиві однакові котлетки.

9

Насипаємо у мисочку панірувальні сухарі й кожну котлету обвалюємо в них.

10

Смажимо рибні котлети у розігрітій соняшниковій олії до отримання рум'яної скоринки з обох боків.

11

Додаємо до рибних котлет на гарнір картоплю або рис і подаємо. Смачного!

Рибні котлети

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору