Рублені курячі котлети

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування30 хвЗагальний час45 хв

Для приготування рублених курячих котлет філе нарізають шматочками, а не подрібнюють на фарш. Але при цьому рублені курячі котлети добре тримають форму завдяки борошну та печерицям.

 600 гр курячого філе
 1 цибулина
 300 гр печериць
 1 пучок зеленої цибулі
 1 ст. л. вершкового масла
 1 яйце
 2 ст. л. борошна
 6 ст. л. рослинної олії
 Сіль
 Чорний перець
1

Філе, ріпчасту цибулю та гриби нарізаємо невеликими шматочками.

2

Зелену цибулю нарізаємо дрібно.

3

У сковороді розігріємо вершкове масло на середньому вогні. Обсмажуємо ріпчасту цибулю, засипаємо печериці, солимо та готуємо приблизно 10 хвилин. Охолоджуємо.

4

Змішаємо курку з яйцем, зеленою цибулею та засмажкою. Посолимо та поперчимо.

5

Додаємо борошно та добре перемішуємо.

6

У сковорідці розігріємо рослинну олію на середньому вогні. Формуємо котлети та обсмажуємо їх під закритою кришкою приблизно по 7-8 хвилин із кожного боку.

7

Подаємо з картоплею, кашею, овочевим салатом або з різноманітними соусами.

Рецепти рублених курячих котлет 

Рублені курячі котлети можна приготувати з овочами – солодким перцем, помідорами або просто з великою кількістю свіжої зелені.

Замість борошна у курячі рублені котлети можна додавати намочений білий хліб, як у класичному рецепті звичайних котлет, або вівсяні пластівці.

Інгредієнти

 600 гр курячого філе
 1 цибулина
 300 гр печериць
 1 пучок зеленої цибулі
 1 ст. л. вершкового масла
 1 яйце
 2 ст. л. борошна
 6 ст. л. рослинної олії
 Сіль
 Чорний перець

Кроки рецепта

1

Філе, ріпчасту цибулю та гриби нарізаємо невеликими шматочками.

2

Зелену цибулю нарізаємо дрібно.

3

У сковороді розігріємо вершкове масло на середньому вогні. Обсмажуємо ріпчасту цибулю, засипаємо печериці, солимо та готуємо приблизно 10 хвилин. Охолоджуємо.

4

Змішаємо курку з яйцем, зеленою цибулею та засмажкою. Посолимо та поперчимо.

5

Додаємо борошно та добре перемішуємо.

6

У сковорідці розігріємо рослинну олію на середньому вогні. Формуємо котлети та обсмажуємо їх під закритою кришкою приблизно по 7-8 хвилин із кожного боку.

7

Подаємо з картоплею, кашею, овочевим салатом або з різноманітними соусами.

Рублені курячі котлети

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору